Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Depunctarea bântuie Copoul

GALERIE
@bucurie-ieseana-steaua
  • @bucurie-ieseana-steaua
- +

 

CSM Poli are conturile blocate ca urmare a neonorării datoriilor către stat. Până la finele lunii, clubul ieşean se aşteaptă să piardă şapte procese cu foşti jucători, care au de primit, cumulat, peste 100 000 de euro. Neachitarea obligaţiilor generează penalizări în clasament. Primăria promite deblocarea situaţiei, bugetul alocat dinspre Palatul Roznovanu sportului ieşean urmând a ajunge un nivel record

 

La CSM Politehnica Iaşi nu este linişte niciodată! Acum, când au fost obţinute rezultate bune, cum au fost cele din ultimele două meciuri oficiale, din campionat, la Mediaş şi din Cupă, la Piteşti, instabilitatea financiară are un nou punct de maxim în Copou. Conform preşedintelui executiv al clubului ieşean, Adrian Ambrosie, gruparea ieşeană are conturile blocate, ca urmare a neachitării unor obligaţii către bugetul de stat. “Din ultima rată primită de la Fundaţia Sportului Ieşean am achitat mai multe datorii şi salariile pe lunie iulie şi august. Neavând toţi banii necesari, nu am plătit la bugetul de stat contribuţiile de asigurări de sănătate. Drept urmare, zilele trecute ni s-au blocat conturile”.

Şefii CSM sunt îngrijoraţi că echipa va ajunge să piardă puncte în clasament din cauza datoriilor. “În afară de salariile pe luna septembrie, avem o altă urgenţă la plată. Săptămâna aceasta, cel târziu săptămâna viitoare, comisiile federale vor da verdictele în cazurile unor foşti jucători care ne-au reclamat pentru că nu le-am achitat drepturile restante din sezonul trecut. E vorba de Grahovac, Mitic, Golubovic, Voicu, Ciucă, Ciucur şi Grecu. Aproape sigur, toţi vor câştiga şi vom avea de achitat, în total, peste 100 000 de euro. Dacă nu vom da aceşti bani până la termenele care vor fi stabilite, vom fi depunctaţi” a punctat Ambrosie, care a adăugat: Ar fi păcat să pierdem un moment favorabil al echipei, care este într-o formă bună sau să pierdem puncte obţinute pe teren”. Şeful executivului ieşean a precizat că a informat Primăria Iaşi despre situaţia clubului, însă suma promisă pentru scoatarea din impas, un milion de lei, nu a ajuns încă în vistieria clubului.

Preşedintele Fundaţiei Sportului Ieşean, Lucian Popescu, este la curent cu situaţia clubului şi susţine că lucrurile pot fi rezolvate: “Până acum, în 2017, dintr-un buget al Fundaţiei de 10,5 milioane lei, fotbalul a primit 6,6 milioane de lei, în două rate, 4,5 milioane lei plus 2,1 milioane lei. Oficiali ai Primăriei mi-au comunicat că în scurt timp Fundaţia va mai primi 2 milioane de lei. Un milion va merge la fotbal, un milion la celelalte sporturi”.

Mai mult, situaţia sportului ieşean ar putea fi spectaculoasă până la finele anului:La a doua rectificare a bugetului local, există propunerea ca Fundaţia să mai primească 2,5 milioane lei. În total, bugetul alocat sportului în acest an ar fi de 15 milioane de lei, în jurul a două procente din bugetul Consiliului Local. Fotbalul, care a primit până acum 6,6 milioane şi poate primi încă un milion, a anunţat că ar mai avea nevoie de 2,5 milioane lei pentru a încheia anul pe zero”. În cazul în care toate solicitările CSM vor fi aprobate, fotbalul ieşean ar beneficia de cea mai consistentă susţinere de la oficialităţile locale din istorie, peste 10 milioane lei! Dacă în mandatele fostului primar, Gheorghe Nichita, fotbalul primea circa 8 milioane de lei, de la preluarea puterii de către Mihai Chirica, CSM a primit 5,8 milioane de lei în 2015 şi 5,5 milioane lei în 2016.

Popescu a lansat însă şi câteva semnale de alarmă: Disponibilitatea Primăriei de a ajuta sportul ar putea fi diminuată dacă nu vor exista abordări profesioniste din partea conducerilor cluburilor. Nu e posibil ca bugetul de salarii al fotbaliştilor de la CSM să fie mai mare decât cel din mandatul fostului preşedinte, Florin Prunea, deşi s-a anunţat altceva, nu e posibil să se acorde în continuare prime de instalare, nu e posibil ca şi la celelalte secţii să se ceară mai mulţi bani faţă de alte cluburi din alte oraşe, mult mai bine clasate. Din 2018 va fi nevoie de o abordare mult mai profesionistă din partea tuturor cluburilor finanţate din banii ieşenilor”.

Conform lui Popescu, pentru anul viitor există planul ca 3% din bugetul CL Iaşi să fie alocat sportului.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri