Asasinul a mers la băut după ce şi-a ucis iubita

Detalii şocante în cazul crimei din Tărăraşi. I-a tăiat gâtul iubitei, apoi a mers la băut

miercuri, 08 ianuarie 2014, 02:50
3 MIN
 Detalii şocante în cazul crimei din Tărăraşi. I-a tăiat gâtul iubitei, apoi a mers la băut

Petru Toderică a fost pus sub acuzare de omor calificat. El a recunoscut fapta. Imediat după crimă, asasinul s-a oprit într-un birt, unde a consumat alcool.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au finalizat ieri ancheta în cazul abominabilei crime din cartierul Tătăraşi. Criminalul Petru Toderică a fost trimis în judecată fiind acuzat de omor ca­lificat. Dosarul urmează să fie soluţionat de judecătorii Tribunalului Iaşi.

Potrivit rechizitoriului, Petru Toderică şi concubina sa, Gabriela Puricoi, locuiau îm­preună într-un apartament cu chirie având împreună două fiice, de 13, respectiv 10 ani. Din cauza comportamentului agresiv al bărbatului, au notat procurorii, pe 15 octombrie 2013, femeia a decis să îl pără­sească pe concubin mergând împreună cu cei doi copii în locuinţa părinţilor ei. „Inculpatul a încercat de mai multe ori să ia legătura cu victima, însă aceasta nu a răspuns la telefon“, a menţionat Carmina Pascal, procuror-şef al Parchetului de pe lângă Tribunal.

Crimă în plină stradă

În documentul citat, se arată că, în ziua crimei, pe 30 octombrie, Petru Toderică a intrat într-o cârciumă din Oancea, unde a băut vin şi coniac. La un moment dat, a zărit-o pe concubina sa care trecea pe stradă şi a abordat-o cerându-i să se împace cu el. Cei doi au ajuns din mers pe strada Ciurchi, unde, văzând că refuză să se împace cu el, bărbatul a împins-o pe Gabriela Puricoi în­tr-un gard cu soclu de beton, amenin­ţând-o că o va tăia pe faţă cu cuţitul. Victima s-a zbătut, însă a fost dusă cu forţa pe cealaltă parte a străzii de Toderică. Acesta a aşezat-o într-un tufiş, acolo unde a lovit-o. La scenă au asistat, de la aproximativ 15 metri, două femei care se aflau pe stradă. Pro­curorii notează că Toderică s-a aşezat deasupra victimei şi cu un briceag i-a tăiat gâtul până la vertebra cervicală.

Ulterior, inculpatul a plecat printre blo­curi şi în zona Doi Băieţi a aruncat cuţitul într-o gură de aerisire. S-a plimbat o vreme prin cartier, declarând ulterior că a vrut să se sinucidă.

Mai apoi, se mai arată în actul de acuzare, Toderică a sunat un prieten cu care a mers împreună în cartierul Bularga, unde au băut 200 de mililitri de vodcă. În timpul discuţiei, Toderică i-a mărturisit prietenului că şi-a ucis iubita, însă pentru că acesta nu l-a crezut, a decis să-l ducă la locul faptei. Procurorii notează că amicul asasinului nu a înţeles exact unde s-a produs fapta şi că, atunci când s-a întors la Toderică, acesta dispăruse. A­tunci a sunat la 112. În aceeaşi noapte, agresorul a fost prins. El şi-a recu­noscut fapta în timpul audierilor.

Comentarii