Detalii terifiante! Un ieşean şi-a ucis tatăl în ziua în care s-a întors din străinătate

vineri, 27 octombrie 2017, 01:56
2 MIN
 Detalii terifiante! Un ieşean şi-a ucis tatăl în ziua în care s-a întors din străinătate

Un ieşean şi-a ucis tatăl în ziua în care s-a întors acasă, după mai multe luni în care a muncit în străinătate.

Judecătorii ieşeni au redactat o poveste de groază după condamnarea unui tânăr de 22 de ani acuzat de omor. Magistraţii de la Tribunalul au finalizat motivarea sentinței prin care Constantin Sandu a fost condamnat la zece ani de închisoare cu executare.

Tânărul, originar din localitatea Satu Nou, se află în prezent în arest preventiv, el mai având o şansă să i se reducă pe­deapsa la Curtea de Apel Iaşi.

Po­­trivit motivării primei sentinţe Con­stantin Sandu a locuit alături de tatăl său într-un imobil din Satu Nou. În august 2016, tânărul a plecat la muncă în Grecia, întorcându-se în data de 27 februarie 2017. În acea zi, tatăl lui Constantin consuma alcool cu unchiul său. Seara, când tatăl şi fiul au rămas singuri, cel dintâi i-ar fi spus să plece din casă, aruncând spre el o secure, fără a-l răni însă. Nervos, Sandu a luat securea şi l-a lovit de două ori în cap pe tatăl său.

„După ce a constatat că tatăl său nu mai respira, l-a luat în braţe cu intenţia de a-l scoate afară din casă, dar l-a scăpat pe podea, victima căzând cu capul pe marginea canapelei din partea stângă a camerei, curgându-i sânge din zona capului şi a gurii pe plapumă şi pe pătura care acoperea canapeaua. Apoi, a luat din nou cadavrul în braţe şi s-a deplasat cu el spre WC-ul amplasat în curte, apoi a mai parcurs o distanţă de circa 10 metri, în vegetaţia uscată din grădină, unde a aşezat cadavrul pe pământ, cu faţa în sus, cu capul orientat către drumul sătesc“, se arată în motivare.

Ulterior, tânărul s-a întors în casă şi s-a culcat. A plecat ulterior din locuinţă, spu­nând unui vecin că tatăl său a plecat de acasă desculţ şi nu s-a mai întors. Con­stantin Sandu a dormit câteva nopţi în gara Iaşi, după care a ajuns într-un sat din ju­deţul Ialomiţa, unde locuieşte mama sa, căreia i-a spus că a fost dat afară din casă de tată. La scurt timp, victima a fost descope­rită, iar autorităţile au reuşit să afle ce se în­tâmplase. Audiat de procurori, Constantin Sandu a recunoscut faptele.

Comentarii