Doi miniştri, în vizită fulger la UTI

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, şi Mihnea Costoiu, ministrul pentru Învăţământ Superior, au avut o întrevedere cu şefii instituţiei.

sâmbătă, 22 iunie 2013, 01:50
2 MIN
 Doi miniştri, în vizită fulger la UTI

Conducerea Universităţii Tehnice „Gh. Asachi” a avut ieri o întrevedere cu delegaţia Ministerului Educaţiei – Remus Pricopie, ministrul Educaţiei Naţionale, şi Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică.

 

Rectorul Ion Giurma, prorectorii, decanii şi reprezentanţi ai Senatului Universitar au pus în discuţie probleme actuale, care privesc starea învăţământului superior românesc. „Această întâlnire a avut ca scop o prezentare comună a unor subiecte care sunt de actualitate din punctul de vedere al Universităţii Tehnice, pentru a solicita sprijin de la minister, cu care mereu am colaborat deosebit de bine, graţie şi doamnei Ecaterina Andronescu. Din punctul de vedere al Domniilor lor, s-a discutat ceea ce noua conducere a ministerului consideră esenţial ca dezvoltare în învăţământ şi modul în care ne pot oferi ajutor pe probleme generale în sistemul actual sau probleme specifice zonelor de dezvoltare a universităţii noastre”, a subliniat Irina Lungu, prorector responsabil cu imaginea universitară şi relaţiile internaţionale. Astfel, printre cele mai fierbinţi subiecte dezbătute s-au numărat problemele de finanţare, atât în zona administrativă, cât şi în zona proiectelor POSDRU. Profesorii ieşeni au atras atenţia asupra competiţiilor pentru proiectele de cercetare, prea restrictive şi inaccesibile pentru anumite domenii. „Din punctul de vedere al problemelor administrative, am discutat angajabilitatea în această zonă. Fiind în criză de personal, avem nevoie de o deblocare a posturilor pentru a funcţiona la parametrii cu care suntem obişnuiţi pentru a crea calitate”, a completat Irina Lungu .

 

 

Comentarii