Doi soţi, arestaţi după ce au sechestrat şi bătut un copil. S-a invocat cazul „Becali”

joi, 22 august 2013, 01:50
2 MIN
 Doi soţi, arestaţi după ce au sechestrat şi bătut un copil. S-a invocat cazul „Becali”

Patronul magazinului din Ţibana şi soţia lui care au bătut şi sechestrat un minor prins la furat în magazinul administrat de ei au fost arestaţi ieri de judecători pentru 29 de zile. Ei sunt cercetaţi pentru lipsire de libertate şi loviri, după ce au ţinut legat zece ore un minor în vârstă de 13 ani de un stâlp şi l-au bătut cu parul.

Procurorii i-au convins pe judecători să-i aresteze pe Jenică Stoica şi soţia lui Dorina, invocând cazul lui George Becali, patronul echipei de fotbal Steaua, care a fost arestat pentru că a sechestrat şi bătut mai mulţi tineri care îi furaseră autoturismul.

Minorul fusese la furat de mai multe ori în magazinul lui Jenică Stoica, iar acesta din urmă a decis să stea la pândă. Astfel, după ce, în noaptea de 12 spre 13 şi 14 spre 15 august, tânărul împreună cu alţi doi au pătruns în bar şi au furat dulciuri, ţigări şi 100 de euro, în noaptea de 18 spre 19, minorul a fost prins în interior. Băiatul a fost legat cu o sârmă şi o sfoară de un stâlp din bar timp de zece ore, iar din când în când Jenică îl mai lovea cu parul, ca să-i aducă aminte ce a făcut. Într-un final, soţia patronului, Dorina Stoica, a mers la poliţie şi a făcut plângere, reclamând că a prins un hoţ în magazinul său din localitate.

Poliţiştii au precizat că pe numele băiatului de 13 ani, cât şi a celorlalţi doi amici cu care acesta fusese la furat a fost deschis un dosar penal pentru furt calificat. “În urma investigaţiilor făcute de poliţişti, s-a stabilit că băiatul şi alte două persoane au intrat de trei ori în magazin. Bărbatul a făcut pândă şi a prins hoţul, pe care l-a lovit. În urma loviturilor, tânărul a fost rănit uşor”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

Medicii au precizat că băiatul sechestrat prezenta un traumatism cranio-facial, o contuzie toraco-abdominală, multe excoriaţii şi vânătăi pe corp, o contuzie la gamba stângă şi o plagă la nivelul capului. Acesta a fost internat la Spitalul “Sfânta Maria”.

Comentarii