Două luni de secetă

luni, 21 noiembrie 2016, 02:43
4 MIN
 Două luni de secetă

  

CSM Politehnica Iaşi – ASA Târgu Mureş 0-0, în etapa a XVI-a a Ligii I de fotbal, primul punct obţinut de CSM în ultimele şapte etape. În următoarea etapă, nu vor juca Voicu şi Cristea, ei fiind suspendaţi
 
 
 
CSM: Caparco – Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Sato – Creţu (’63 – Ciucur), Mitic, Chelaru (’63 – Moldovan) – Böle, Cristea, Piccioni (’51 –  V. Gheorghe). Antrenor: Eugen Neagoe.
ASA: Mingote – G. Matei, Dobrosavlevici, Cordoş, Mendy – M. Constantin – Zicu (’88 – Ciolacu), Jakobovich, Deaconu (’90 – Petriş), Surdu – Morar (’73 – Kuku.). Antrenor: Dan Alexa.
Cartonaşe galbene: Voicu (’39), V. Gheorghe (’60), Cristea (’88) – Mendy (’38), Iacobovici (’68).
Arbitri: Ionuţ Coza; Aurel. Oniţă, Sebastian Stoianov.
 
CSM Politehnica Iaşi este incapabilă să iasă din criză. Formaţia ieşeană nu a reuşit sâmbătă să învingă pe ASA Târgu Mureş, remiza cu ardelenii întrerupând doar seria de şase eşecuri consecutive nu şi seceta de victorii.
În ciuda tonusului optimist etalat înaintea partidei, CSM a intrat prost în meci. Prost tare! Lipsiţi de viteză, inspiraţie, determinare, ieşenii au permis oaspeţilor să ţină jocul echilibrat, ba chiar să şi aibă iniţiativa. ASA a trecut pe lângă gol în minutele 22 (singur la 6 metri, M. Constantin a reluat slab) şi 32 (Caparco a parat şutul periculos trimis de Jakobovich), moldovenii trezindu-se abia în ultimele zece minute ale actului întâi. Piccioni a reluat slab de la 6 metri (’35), iar Cristea a trimis primul şut cadrat al gazdelor abia în minutul 41.CSM a intrat mult mai bine în actul secund, pe care l-a controlat aproape în totalitate. Lipsa de inspiraţie la construcţie şi faptul că mureşenii au stat bine în teren şi-a spus însă cuvântul, Iaşul neavând nicio ocazie mare de gol.
S-a terminat astfel 0-0, un rezultat care a caracterizat foarte bine meciul.
 
Decimaţi contra Craiovei
 
^ Înaintea meciului s-a ţinut un moment de reculegere în memoria fostului internaţional Daniel Prodan, decedat săptămâna trecută. Preşedintele CSM Poli, Florin Prunea, a lipsit de la meci, fiind prezent la înmormântarea fostului coleg de la echipa naţională. ^ În pauza partidei, simbolul fotbalului ieşean, Vasile Simionaş, a primit un coş de flori din partea clubului. Simionaş a împlinit săptămâna trecută 66 de ani. ^ Marius Chelaru a fost pentru prima dată titular în Liga I, iar Sabin Adrian Moldovan a debutat în primul eşalon. Din păcate, ambii jucători produşi de Centrul de Copii şi Juniori au avut o prestaţie în tonul echipei. ^ CSM Poli nu numai că a ratat victoria în partida cu ASA, dar a şi pierdut doi jucători importanţi pentru meciul contra CS Universitatea Craiova, din etapa viitoare. Avertizaţi sâmbătă, Ionuţ Voicu şi Andrei Cristea vor fi suspendaţi cu oltenii, fiecare încasând în disputa cu ASA al patrulea avertisment stagional. ^ Eugen Neagoe a fost luat la rost de câţiva suporteri. Tehnicianul a intrat în dialog cu fanii, explicându-le situaţia şi a recunoscut la final că “un punct în cinci meciuri este foarte puţin”. “Dacă eu sunt problema la echipă, nu e nicio problemă să plec” a mai completat tehnicianul.
 
Declaraţiile tehnicienilor
Eugen Neagoe: “Am făcut o partidă slabă, rezultatul este echitabil. Nici noi, nici ASA nu meritam să câştigăm. Chiar dacă am dominat, jocul nu a arătat cum mi-am dorit. Nu am avut ultima pasă bună, nu am avut niciun jucător inspirat, am fost în contratimp mereu în momente importante. Dacă în alte meciuri am jucat bine, dar nu am câştigat, azi am făcut un joc modest. Suntem vinovaţi cu toţii de situaţia în care a ajuns echipa. Nu e însă târziu niciodată! Trebuie să muncim şi mai mult, putem lega mai multe victorii şi să ieşim din criza în care ne afăm. În momente grele, echipa trebuie susţinută”.
Dan Alexa: “Am făcut un joc bun. Am controlat prima repriză, ne-am creat câteva ocazii. Iaşul a dominat repriza a doua, fără a avea însă ocazii clare. Rezultatul este echitabil, orice punct este important. La noi există riscul falimentului, avem însă şi promisiuni de reluare a finanţării în iarnă. Să nu fie însă prea târziu, pentru că o parte din jucătorii cu experienţă şi-au depus memorii. Cu jucători tineri, nu poţi atinge obiectivul. Eu am jucători neplătiţi de 8-9 luni. Când aud că la alte echipe sunt restanţe de trei luni, îmi vine să râd. E ca şi cum ai fi plătit la zi! Totuşi, jucătorii luptă, ţin la blazonul lor. La Iaşi s-au văzut problemele pe care le au. E normal să ai lipsă de încredere când ai o serie lungă de rezultate negative. Eram conştient că nu ne vor surprinde şi că putem profita de situaţia în care se află”.
 


Foto Adrian Cuba AGERPRES
 
 

Comentarii