De Business

Punem punctul pe știi

Două treimi dintre români îşi vor petrece vacanţa de 1 Mai acasă

sâmbătă, 29 aprilie 2017, 15:08
2 MIN
 Două treimi dintre români îşi vor petrece vacanţa de 1 Mai acasă

Aproape două treimi (3 din 5) dintre angajaţii care vor avea liber de 1 mai vor petrece minivacanţa din perioada  29 aprilie – 1 mai acasă, cu familia şi prietenii sau în aer liber, arată un studiu realizat de eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România. De asemenea, cei mai mulţi dintre cei care vor ieşi în aer liber ori vor sta acasă au alocat un buget de sub 200 de lei de persoană pentru activităţile planificate. 

„Astfel, 41% din totalul celor care vor fi liberi de Ziua Muncii vor petrece acasă cu familia sau prietenii, iar 21% vor ieşi în aer liber, la iarbă verde ori la un loc de grătar. 20% dintre repondenţi au decis să meargă la mare sau la munte, marea fiind preferată în special de cei tineri. Peste jumătate (57%) dintre repondenţii care au ales litoralul au între 19 şi 25 de ani. Totodată, muntele este preferat de repondenţii cu vârste între 26 şi 35 de ani şi, respectiv, 46 şi 55 de ani“, potrivit studiului eJobs.

Repondenţii care au ales să călătorească către detinaţii turistice pentru minivacanţa de 1 mai şi-au planificat cheltuieli mai ridicate. Astfel, cei care preferă să meargă la mare se aşteaptă să cheltuie între 500 şi 1.000 de lei de persoană, iar o mare parte din cei care merg la munte (41%) se aşteaptă la cheltuieli cuprinse între 200 şi 500 de lei de persoană. „Concomitent, mulţi dintre cei care vor pleca peste hotare au alocat peste 2.000 de lei pentru distracţia din weekendul prelungit. Numărul lor nu este însă foare mare, întrucât doar 3% dintre repondenţi vor pleca în străinătate în minivacanţa de 1 mai“, potrivit aceluiaşi document. Alţi 19% dintre cei chestionaţi nu s-au decis încă ce vor face de Ziua Muncii. Studiul eJobs a fost realizat online, în perioada 16-26 aprilie, pe un eşantion de 546 de repondenţi, cu vârste între 18 şi 55 de ani.

Comentarii