De Sănătate

Punem punctul pe știi

Dr. Hurmuzache pune iar pe tapet achiziţia unei ambulanţe

miercuri, 04 mai 2016, 01:50
1 MIN
 Dr. Hurmuzache pune iar pe tapet achiziţia unei ambulanţe

Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi ar putea fi dotat anul acesta cu o ambulanţă proprie achiziţionată din fonduri proprii. Unitatea medicală a împlinit mai bine de un an şi jumătate de când nu mai are ambulanţă proprie.

Spitalul depinde din octombrie anul trecut în totalitate de sprijinul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) pentru transportarea pacienţilor la consultaţii şi examene în alte spitale din oraş. Dotarea spitalului cu o ambulanţă proprie este un obiectiv mai vechi al actualului director medical, dr. Mihnea Hurmuzache, pentru care medicul a început demersuri din aprilie anul trecut, când era manager interimar al unităţii medicale.

„Avem nevoie de o ambulanţă proprie şi nu voi renunţa la ideea de anul trecut. Dotarea cu o ambulanţă este absolut necesară pentru buna desfăşurare a actului medical”, a arătat dr. Mihnea Hurmuzache, director medical interimar al Spitalului de Boli Infecţioase. Singura autosanitară a spitalului, marca Dacia 1.300, nu a mai fost funcţională din octombrie 2014.

Ambulanţa s-a defectat după 20 de ani de funcţionare, iar spitalul nu a mai putut găsi pe piaţă piese pentru aceasta. Ambulanţa a fost pusă în funcţiune în 1993, înregistrând până în 2014 peste 800.000 de kilometri la bord. Spitalul ar avea nevoie pentru achiziţionarea unei autosanitare noi de 40.000 de euro. 

 

 

Comentarii