Drac Nea dă cu bărdiţa în listele de la Iaşi

miercuri, 19 octombrie 2016, 01:50
3 MIN
 Drac Nea dă cu bărdiţa în listele de la Iaşi

Se anunţă scântei mari şi panaramă imensă pentru ziua de mâine la partidoiul ieşean, stimaţi alegători de la oraşe şi sate. 

Unele personagii mai bine informate de felul lor zic că prezidentul Drac Nea, când a văzut cu ce liste vine delegaţiunea de la Iaşi, ar fi trântit basca de bătătură şi ar fi început să înjure de mama focului, când a văzut câţi penali şi personagii cu probleme au încăput acolo per metru pătrat de tabel. Apoi, cică după ce s-ar mai fi răcorit olecuţă, ar fi pus mâna pe creion şi ar fi tăiat la greu de pe liste, nume importante şi foarte importante, dar ţinute toate la mare secret cică până mâine, maxim poimâine, când vor fi comunicate şi la Iaşi.

Din ce a tras însă amicul Archibald Tănase cu urechea prin preajma partidoiului, la amicii lui de la Bucale, ar putea să vă ofere câteva date explozive, ba chiar şoc-şoc-şoc am putea zice, în premieră naţională, mondială şi chiar galactică. Asta, fireşte, dacă nu se mai suceşte Drac Nea astăzi vreo-lecuţă şi se mai lasă convins de vreun bocet, scâncet sau promisiune, deşi sursele noastre zic că ar fi de nezdruncinat în a tăia, a pune sare şi apoi a pune pe alţii în gaură. Să îi trecem însă în revistă pe cei care au fost deja crestaţi, până la acest moment! Pentru asta, ia’n cetiţi ‘mneavoastră pulsuleţul următor repejor, până nu ne răzgândim şi nu vă mai spunem nemica, la cât de secret e totul…

Cine sare din schemă şi cine urcă mai sus?

Cea mai mare şi mai mare dintre surprizele pe care cică le avea ieri pentru Iaşi sforarul şef Drac Nea (dacă nu s-o fi răzgândit până azi, cum spuneam) este, zice-se, scoaterea în zona neeligibilă a listelor a dipotatului Jakob Ban, stimaţi telexpectatori. Gurile rele spun că motivul ar fi unele derapaje fasciste ale acestuia, care nu au dat deloc bine la Bucale atunci când au fost, dar şi legăturile frăţeşti ale dipotatului cu şantajistul de presă Ghihocel Osânză, despre care Drac Nea ar fi auzit că şantajează unii şefi de prin partidoi mai slabi de înger şi mai pătaţi la dosar, dar şi că legăturile cu acest buhai şantajist nu ar da deloc bine la publicul elector, în campanie. Alte două surprize mai mici cică vor fi pe listele de la sinatori, unde nu va prinde loc nici sinatorii Luzăr sau Constantin Exu, dar nici prea plinul de speranţă şi de mălai Florinel Bow K., şmenarul imobiliar cotizant al lui Chir Nica. Revenind la listele de dipotaţi, cică nici Castanciu jr. nu are motive de bucurie, Drac Nea dându-i astfel satisfacţie lui Chir Nica. O surpriză este însă urcarea pe liste, în zona eligibilă, a boxeorului Cât Ia. Hmmm, oare cât va da?

PS: La reciprocitate, gurile rele zic că pe listele partidoiului de la Iaşi Drac Nea va paraşuta unul sau două personagii de la Bucale. Păi, nu ştiaţi că asta e strategia şmecheroiului Drac Nea? Adică strigă la ei ca să se facă mici de frică, apoi pui pe cine vrei pe liste… Aşa că zât, miros’ parchetul!

Comentarii