Echipă fără perspective în Cupa Davis

miercuri, 18 octombrie 2017, 01:43
2 MIN
 Echipă fără perspective în Cupa Davis

Marius Copil, Florin Mergea şi Horia Tecău nu vor merge în Israel pentru meciul decisiv pentru rămânerea în zona euro-africană a Cupei Davis

 

 

România va merge în Israel pentru întâlnirea decisivă pentru rămânerea în Grupa I a Zonei Europa/Africa a Cupei Davis fără cel mai bun jucător de simplu, Marius Copil (75 ATP), dar şi fără jucătorii esenţiali de dublu, Horia Tecău şi Florin Mergea  Potrivt site-ului oficial al competiţiei, căpitanul nejucător Andrei Pavel i-a convocat pe Dragoş Dima (464 ATP), Nicolae Frunză (588 ATP), Vasile Antonescu (649 ATP), şi Bogdan Borza (793 ATP).  Florin Mergea a anunţat, deja că nu va merge cu echipa în Israel. El a lăsat să se înţeleagă că motivul deciziei sale ar fi legat de neînţelegeri cu staful echipei. " Motivul pentru care nu voi juca nu tine de sănătate, ci de anumite lucruri de ordin intern pe care nu pot sa le fac publice fără a crea un conflict. Cupa Davis a fost şi rămâne unul din motivele pentru care joc tenis şi imi doresc sa revin cat mai repede în echipa, însă sub alte circumstanţe", a scris Mergea pe facebook. În trecut, Mergea a mai renunţat la echipa de Cupa Davis din cauza unor conflicte cu Andrei Pavel, care şi acum este căpitan-nejucător al formaţiei "tricolore".

Fără Florin Mergea şi Marius Copil, echipa a ajuns la un pas de a părăsi grupa I a Zonei Europa/Africa, pentru prima dată din 1993, după ce a pierdut, în  septembrie, cu scorul general de 1-4, întâlnirea cu Austria, de la Wels. În schimb, Israelul va alinia la Ramat Hasharon cei mai buni jucători. Căpitanul nejucător Harel Levy i-a convocat pe Dudi Sela (72), Edan Leshem (287) Mor Bulis (590) şi Jonathan Erlich, locul 81 ATP la dublu. Levy (39 ani), fost număr 30 mondial, a fost numit în funcţie luna trecută, în locul lui Eyal Ran. România este neînvinsă în cele patru întâlniri anterioare cu echipa Israelului, în 1962, 1969, 1971, şi 2015. Partida Israel – România se va disputa, între 27 şi 29 octombrie, la Ramat Hasharon. Învinsa va retrograda în Grupa a II-a a Zonei Europa/Africa, iar învingătoarea va rămâne în Grupa I.

Comentarii