Elevi din Iaşi în vizită la şcoli din Franţa sau Anglia

joi, 13 aprilie 2017, 21:45
2 MIN
 Elevi din Iaşi în vizită la şcoli din Franţa sau Anglia

16 elevi de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu“ din Iaşi vor participa la un stagiu de practică pedagogică la limba franceză în Franţa, la Ecole Supérieure du Professorat et de L’Education din Niort. 

Stagiul de practică, care va avea loc în perioada 12-23 iunie, face parte dintr-un proiect Erasmus^ intitulat „Formarea europeană a viitorilor învăţători“. Elevii care vor pleca în Franţa studiază profilul pedagogic, specializarea învăţător-educator, fiind abilitaţi să predea şi limba franceză. În perioada 13 martie – 24 martie, 16 elevi de la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu“ din Iaşi au beneficiat, de asemenea, de un stagiu de formare în cadrul aceluiaşi proiect. Cei 16 elevi au mers pentru aproape două săptămâni în practică la şcoala primară Rushey Green Primary School din Londra, dar şi la compania Kairos Europe Limited, unde au beneficiat de formare în domeniul didacticii limbii engleze.

Elevii au învăţat noi stagii de predare a limbii engleze la clasele primare, iar la şcoala primară din Londra au avut şansa de a se confruta cu un mediu şcolar multicultural, elevii şcolii londoneze având 42 de naţionalităţi diferite. De asemenea, Rushey Green Primary School are aproape în fiecare clasă şi elevi cu sindromul Down, copii cu autism, cu deficienţe de auz sau care suferă de alte afecţiuni medii, viitorii învăţători având posibilitatea să înveţe de la cadrele didactice din Anglia cum să lucreze şi să se apropie de aceştia. La vizita în Anglia, elevii de la Colegiul Pedagogic ieşean au fost împărţiţi la câte o clasă şi s-au implicat activ în activitatea de predare – evaluare la diferite obiecte. 

Comentarii