Episcopii catolici intenționează să îl invite pe Papa Francisc în România

miercuri, 28 septembrie 2016, 15:51
1 MIN
 Episcopii catolici intenționează să îl invite pe Papa Francisc în România

Episcopii catolici au decis la Conferinţa de la Oradea, din 26-28 septembrie, să îl invite pe Papa Francisc să facă o vizită în România.

Sosirea Suveranului Pontif ar putea fi, fără îndoială, o mărturie a grijii părinteşti a Urmaşului Sfântului Petru pentru binele poporului nostru, susţine Francisc Ungureanu, secretarul general al Conferinţei Episcopilor catolici din România.

"Episcopii catolici vor redacta, în câteva zile, o scrisoare prin care îl invită pe Papa Francisc în România. Scrisoarea va fi trimisă Nunţiului Apostolic din România, care o va trimite secretariatului de stat de la Roma", a explicat purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei romano-catolice din Bucureşti, Francisc Doboş.

Decizia invitării Papei a fost luată de Conferinţa Episcopilor catolici din România (CER), potrivit secretarului general al CER, Francisc Ungureanu.

"Exprimând dorinţa legitimă a creştinilor catolici din România, şi nu numai a lor, episcopii catolici din ţara noastră au decis să îl invite pe Sfântul Părinte Papa Francisc să viziteze România. Venirea Papei în ţara noastră va putea fi, fără îndoială, o mărturie a grijii părinteşti a Urmaşului Sfântului Petru pentru binele poporului nostru, care poartă Roma în nume şi latinitatea în spirit", a transmis, printr-un comunicat, Francisc Ungureanu.

news.ro

Comentarii