Eveniment editorial de marcă la Bucureşti susţinut de autori din Iaşi

sâmbătă, 24 octombrie 2015, 01:53
2 MIN
 Eveniment editorial de marcă la Bucureşti susţinut de autori din Iaşi

Volumul bilingv editat de Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr şi coordonat de criticul de teatru Oltiţa Cîntec se va lansa mâine la Bucureşti în cadrul Festivalului Naţional de Teatru.  

Este vorba de „Istorii româneşti şi recente/ The Young Theatre Artist. Recent Romanian Histories” care reuneşte studii, articole şi interviuri realizate de Oana Cristea Grigorescu, Cristina Rusiecki, Iulia Popovici, Ionuţ Sociu, Ioana Moldovan, Oltiţa Cîntec, Călin Ciobotari şi Ramona Iacobuţe. „Rostul acestui proiect editorial e să cartografieze sinoptic o realitate cu zonele ei forte şi zonele ei slabe. Să identifice tendinţe, să fie utilă celor care, cu siguranţă, măcar o dată s-au întrebat „și acum, ce fac?” La un moment dat, cu toţii ne-am aflat în acest punct.
 
Fiecare trebuie să înceapă de undeva, are nevoie, mai ales la primii paşi, de sprijin faptic. Preocuparea pentru soarta tinerilor echivalează cu girarea viitorului, iar investiţia în ei înseamnă că ne interesează ce va fi”, a declarat Oltiţa Cîntec, directorul artistic al Teatrului Luceafărul şi coordonatorul volumului.
 
Ajuns la cea de-a 25-a ediţie, Festivalul Naţional de Teatru este curatoriat de criticul de teatru Marina Constantinescu şi se doreşte „o  platformă de prezentare, analiză şi promovare a scenei autohtone, dar şi un spaţiu de evaluare a curentelor şi tendinţelor în teatrul românesc”.
 
Prezentarea volumului va fi făcută de criticul de teatru Cristina Modreanu şi de coordonatoarea volumului şi va avea loc la ARCUB Gabroveni, la ora 17. În acest fel, Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iaşi, un eveniment marca Teatrul Luceafărul, va avea încă un racord la cele mai importante evenimente de gen din România.
 
 

Comentarii