EXCLUSIV Scandal cu un copil mort la Maternitatea Cuza. Medicii, fugăriţi de ţigani

marți, 14 ianuarie 2014, 13:47
2 MIN
 EXCLUSIV Scandal cu un copil mort la Maternitatea Cuza. Medicii, fugăriţi de ţigani

Scandal la Maternitatea “Cuza Voda”, dupa ce copilul unei femei in varsta de 25 de ani a decedat in burta mamei. Ecaterina Stanescu din localitatea Ciurea a ajuns in urma cu patru zile la maternitate, fiind insarcinata in 37 de saptamani. Starea sa, dar si a fatului, era stabila, iar sarcina evolua normal. Femeia a plecat acasa si a revenit ieri cu dureri pelvine, fiind internata si programata pentru nastere. Desi aseara in urma investigatiilor sarcina era in parametri normali, dimineata s-a constatat ca sarcina se oprise din evolutie. A nascut pe cale naturala un baiat cu o greutate de 3.500 de grame, mort. Potrivit medicilor, cauza mortii este nodul adevarat de cordon. Mai exact, bebelusul s-a strangulat intrauterin cu propriul cordon ombilical. Rudele femeii din Ciurea au venit dis de dimineata la maternitate, sustinand ca vina apartine medicilor, care nu i-au facut cezariana ieri, cand a ajuns la spital, deoarece nu era dilatata complet si nu putea nastea atunci pe cale naturala. Sora pacientei a mai precizat ca daca nu ar fi amanat nasterea si i s-ar fi facut cezariana, copilul nu s-ar mai fi sufocat.

"Pacienta nu avea indicatie de cezariana cand a ajuns ieri, de aceea nu s-a facut aceasta interventie. Sarcina evolua normal, iar mama si fatul erau in stare buna. Nodul adevarat de cordon este una dintre multiplele cazuri de moarte fetala intrauterina, iar anual avem peste patru cazuri de acest gen la maternitate", a precizat prof. dr. Mircea Onofriescu, managerul Maternitatii "Cuza Voda".

Starea pacientei este buna acum, iar viata nu-i este pusa in pericol. Femeia mai are acasa doi copii, in varsta de sapte si cinci ani

Comentarii