Experţii în fitness recomandă exerciţiile care consolidează partea centrală a corpului

luni, 11 august 2014, 21:00
2 MIN
 Experţii în fitness recomandă exerciţiile care consolidează partea centrală a corpului

Fie că este vorba despre alergare, înot, ridicarea de haltere sau gimnastică aerobică, experţii în fitness spun că toate exerciţiile de rutină consolidează partea centrală a corpului – zona abdominală, spatele şi muşchii din jurul pelvisului – care este "sediul" stabilităţii, forţei şi puterii, scrie Reuters.

Consolidarea părţii centrale a corpului prin exerciţii de rutină îi poate ajuta pe alergători să fugă mai repede, pe baschetbalişti să sară mai sus iar repetarea acestor mişcări în fiecare zi poate ajuta inclusiv la abordarea cu mai multă uşurinţă a activităţilor casnice.

Daniel Taylor, co-autor împreună cu Greg Brittenham al noii cărţi "Consolidarea centrului corpului", care conţine 300 de exerciţii fizice, spune că doar 20 de minute de antrenament de bază pentru această parte a corpului, implicând nu mai mult de patru exerciţii, prin rotaţie, ajută la încălzire pentru cele mai multe activităţi sportive, de la ridicarea de greutăţi, la jocul de baschet.

‘Nu trebuie să vă distrugeţi făcând aceste exerciţii ore în şir, repetând de o mie de ori. Dar, dacă le faceţi constant, veţi fi mai puternici, mai bine tonifiaţi, cu o poziţie a corpului mai bună’, a spus Allen, citat de Reuters.

Un alt expert, JR Allen, descrie partea centrală, care implică şi respiraţia, drept centura corpului. El preferă antrenamentele de agilitate: salturi din poziţia ghemuit, alternarea de fandări cu sărituri şi salturi puternice – mişcări dinamice care implică partea centrală a corpului. (Agerpres)

Comentarii