Expoziţii, conferinţe şi proiecţii de filme gratuite, în cadrul ediţiei pilot a Bienalei ieşene de fotografie contemporană

marți, 10 mai 2016, 18:38
2 MIN
 Expoziţii, conferinţe şi proiecţii de filme gratuite, în cadrul ediţiei pilot a Bienalei ieşene de fotografie contemporană

Timp de 13 zile, Centrul de Fotografie Contemporană Iaşi vă invită la ediţia pilot a Bienalei de fotografie contemporană şi imagine dinamică „Camera Plus“. Bienala, ce se va desfăşura în perioada 18-30 mai, propune ieşenilor o serie de 12 evenimente cu intrarea liberă, care vor fi organizate în diverse locuri din oraş.  

Astfel, pe 18 mai, de la ora 17, va avea loc, la Galeria apARTe a Facultăţii de Arte Vizuale şi Design, expoziţia „Arhitecturi clinice pentru un viitor compoziţionist“, apoi de la ora 19, veţi putea urmări partea a doua a aceleiaşi expoziţii care va avea loc de astă dată în Bordeline Art Space. De la ora 21, în sala de spor t a Universităţii de Artă va avea loc evenimentul „Performance audio – video“, semnat de artistul Diana Dulgheru.

A doua zi, pe 19 mai, în intervalul 10-14 vor avea loc recenziile de portofolii şi fotografie „Atelier Preview Plus“, în Studioul Foto-video al Facultăţii de Arte Vizuale şi Design, apoi în intervalul 16-20, veţi putea urmări conferinţa „Etica fotografiei şi politica imaginii pe timp de criză“, partea I, la Institutul Francez, la Galeria „Benjamine Fondane“. Pe 20 mai, de la ora 10, va avea loc partea a II-a a conferinţei, iar de la ora 18, la Galeria „Nicolae Tonitza“ va avea loc expoziţia „Evenimente fără cauză“, partea I. Simultan, la Galeria Cupola veţi putea urmări cea de-a doua parte a expoziţiei, dar şi expoziţia „Arhive Nomade“, care va avea loc la Galeria „Theodor Pallady“.

Pe 21 mai, în intervalul 12-14, va avea loc un atelier condus de Cristina Moraru la Studioul Foto- video de la Facultatea de Arte Vizuale, în cadrul căruia se va vorbi despre instrumentări ale teoriei critice în analiza fotografiei şi imaginii dinamice.

Tot pe 21 mai, de la ora 15, în sala de sport a Universităţii de Artă „George Enescu“ din iaşi, va avea loc evenimentul „Prezentarea arhivei fotografice Minerva“ iar de la ora 21, în acelaşi loc, va avea loc proiecţie de filme experimentale, realizate de către artistul Ion Grigorescu în anii 70. Bienala este sprijinită financiar de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Institutul Francez din Iaşi, British Council Iaşi şi Centrul Cultural German din Iaşi. Partenerii acestul eveniment sunt: Universitatea de Arte „George Enescu“ Iaşi, UAP Iaşi, Borderline Art Space, Muzeul Naţional al Literaturii Române din Iaşi şi Asociaţia 4Culture (WASP).

 

 

Comentarii