Faceţi sania în timpul verii!

miercuri, 20 mai 2015, 01:43
3 MIN
 Faceţi sania în timpul verii!

 CSMS trebuie să pregătească deja sezonul viitor

 
Eşecul cu CFR Cluj, din antepenultima etapă a Ligii I de fotbal, a clarificat, practic, situaţia CSMS Iaşi în actualul sezon. Formaţia ieşeană nu are sens să se iluzioneze în legătură cu obţinerea vizei pentru Cupele Europene şi trebuie să fie mulţumită cu faptul că a evitat retrogradarea.  În aceste condiţii, chiar dacă meciurile din ultimele două runde ar trebui abordate cu maximum de determinare, latura financiară fiind importantă şi pentru club (care va avea venituri mai consistente în sezonul viitor din drepturile de televizare în cazul unei clasări pe o poziţie mai bună în clasament) şi pentru antrenori şi jucători, ale căror prime de obiectiv depind de locul ocupat la finalul sezonului, pregătirea campionatului viitor ar trebui să înceapă!
Asta mai ales că viitoarea stagiune va începe pe 11 iulie, timpul în care Liga I va fi în vacanţă fiind extrem de scurt. Primul pas care trebuie făcut este clarificarea situaţiei conducerii administrative şi tehnice. Preşedintele Florin Prunea este la final de contract şi nu a spus răspicat dacă rămâne sau nu în Copou, în aceeaşi stiuaţie fiind şi antrenorul Nicolo Napoli. Discursul “ne concentrăm asupra finalului de campionat, discutăm după aceea” e bun doar până la un punct! Echipa are nevoie de un semnal de siguranţă la vârf, care să fie apoi translat şi spre contractele jucătorilor. Ieşirea lui Branko Grahovac, de după jocul cu CFR, este un exemplu mai mult decât elocvent în legătură cu starea de spirit existentă la nivelul vestiarului, unde mai mulţi jucători gândesc ca portarul sârb, însă nu au curajul de a o spune public. Este bine, deci, că conducerea clubului a rezolvat amiabil problema, prelungindu-i lui Grahovac contractul pe încă un an.
 
În paralel cu parafarea unor contracte clare ale preşedintelui, antrenorului şi jucătorilor, trebuie demarată campania de transferuri. În ciuda returului miraculos, este limpede pentru toată lumea că lotul actual are nevoie de întăriri. Plecările aproape sigure ale lui Onduku şi Braga, situaţiile neclare ale lui Plămadă şi Ciucur, care ar trebui să se întoarcă la Botoşani, respectiv Pandurii, acoperirea posturilor care şi aşa au fost descoperite în retur (de exemplu, Golubovic a fost singurul vârf experimentat), fac ca Iaşul să aibă nevoie de câteva mutări importante în această vară. Şi, trăgând cu ochiul la Botoşani, care l-a şi transferat pe vârful medieşean Dan Roman, chiar dacă avea o linie de atac consistentă numeric, e iarăşi limpede că lista de cumpărături trebuie alcătuită şi “rezolvată” cât se poate de repede. Asta şi pentru că materia primă de calitate este destul de rară în Liga I, dar şi pentru că gradul de omogenizare a unei echipe va conta enorm şi în sezonul viitor, mai ales că perioada precompetiţională va fi extrem de scurtă. Trăgând linie, dacă vrea să nu aibă şi în acest an o iarnă agitată, aşa cum a fost anul trecut, CSMS trebuie să înceapă deja să-şi facă sanie!
 
 
 

Comentarii