Ferma Institutului de Psihiatrie Socola are hambarele pline

miercuri, 31 august 2016, 01:52
2 MIN
 Ferma Institutului de Psihiatrie Socola are hambarele pline

În decurs de un an de la reorganizarea Gospodăriei Anexă a Secţiei Exterioare Şipote a Institutului de Psihiatrie „Socola”, efectivul de animale s-a dublat, iar producţia de pe terenurile cultivate este una bogată, conform conducerii unităţii medicale.

În cadrul procesului de reorganizare a acesteia au fost cultivate terenurile cu grâu, porumb, floarea-soarelui, orz şi lucernă, iar în hambar se află deja peste 40 de tone de orz şi 25 de tone de grâu. De asemenea, în cadrul fermei sunt acum 150 de oi, 30 de vaci şi 120 de porci, numărul lor fiind dublu faţă de cel de anul trecut.

„Mierea de albine a fost recoltată, este vorba de aproximativ 1,5 tone, care deja este dată în consum. De anul viitor, din luna martie, intenţionăm să începem să creştem şi păsări, ca în timp să nu mai fie nevoie să cumpărăm carne, ci să o asigurăm din producţie proprie. În luna decembrie a acesui an vom sacrifica şi cei 120 de porci pe care îi avem, urmând să asigurăm o mare parte din materia primă necesară pentru hrana bolnavilor”, a precizat dr. Gabriel Oprişanu, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola”.

Ferma a intrat în proces de reorganizare încă din luna mai a anului 2015, când conducerea institutului şi-a propus să valorifice cât mai mult terenurile în beneficiul spitalului. Gospodăria Anexă Şipote are 200 de hectare de teren, dintre care pe 30 de hectare a fost cultivată o livadă, restul fiind teren agricol. 

Comentarii