FIE are un logo nou. Invitat special la festival – marele maestru Anatoly Karpov

luni, 09 mai 2016, 01:57
2 MIN
 FIE are un logo nou. Invitat special la festival – marele maestru Anatoly Karpov

Festivalul Internaţional al Educaţiei (FIE) are un nou logo.

Primăria a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că peste 100 de studenţi de la Facultatea de Arte Vizuale şi Design au trimis propuneri, în cadrul unui parteneriat între municipalitate şi Universitatea de Arte. Un juriu format din specialişti a desemnat câştigător un proiect grafic propus de un student din anul I al Departa­mentului de Design, Ştefan Costin.

„Aspectul formal al logo-ului este generat de ima­ginea unei cărţi deschise, simbol al procesului asimilării valorilor culturale, al procesului cognitiv, al cunoaşterii şi al evoluţiei spirituale. Numele festivalului este încadrat de forma cărţii, comunicând astfel aria de activitate FIE şi rolul formativ, evolutiv şi educaţional al activităţilor ce au loc în cadrul programului“, a declarat Costin, citat într-un comunicat de presă al primăriei.

La rândul lui, primarul interimar Mihai Chirica a precizat că logo-ul propus de student a fost selectat, printre altele, „datorită eleganţei temei“.

„Am văzut foarte multe propuneri bune, originale şi inventive, ceea ce îmi dă convingerea că avem în Iaşi o tânără generaţie de artişti care, cu siguranţă, vor face cinste Iaşului în anii următori“, a spus Chirica.

FIE va avea loc în a doua ju­mătate a lunii mai, dar municipalitatea nu a dat încă publicităţii un program complet al evenimentelor incluse în festival. Invitatul special al acestei ediţii este Anatoly Karpov, mare maestru de şah, fost campion mondial (1975 – 1985 şi 1993 – 1999).

Comentarii