Firma care dă cu vopsea pe străzi are probleme cu spălarea de bani

sâmbătă, 01 iunie 2013, 01:50
2 MIN
 Firma care dă cu vopsea pe străzi are probleme cu spălarea de bani

Societatea comercială Loial Impex are două contracte cu Primăria vizând marcajele rutiere şi devierea de reţele de utilităţi în Fundaţie.

Una din firmele implicate în cel mai mare dosar de evaziune fiscală din ultima perioadă are legături şi cu Primăria din Iaşi. Societatea Loial Impex, implicată în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani, are două contracte cu municipalitatea. Firma din Suceava se ocupă de marcajele rutiere din oraş, contract în valoare de 853.000 de lei. În plus, firma este asociată cu SCCF Grup Colas pentru construcţia pasajului subteran din Fundaţie. Cele două societăţi câştigă din această lucrare 53,11 milioane de lei.

Edilii susţin că dosarul instrumentat procurorii de la DIICOT Suceava nu va afecta şi lucrările din Iaşi. Oficialii spun că intervenţia firmei sucevene la pasajul din Fundaţie s-a terminat încă de anul trecut, fiind vorba doar de devierea reţelelor de utilităţi. „Dacă baza legală contractuală este respectată nu ar trebui să aibă nimeni probleme în ce priveşte derularea vreunui contract. Despre activitatea economică a Loial Impex, fiind vorba şi de o cercetare penală, nu putem să ne băgăm. Este un semnal de alarmă care ne determină să fim mai atenţi cu modul în care derulăm contracte cu Loial Impex. Deocamdată, nu sunt probleme. Noi nu am tranzacţionat nimic fictiv cu Loial Impex şi nu am cumpărat nimic de la ei“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Dosarul de evaziune fiscală vizează peste 100 de persoane şi un prejudiciu de 9,8 milioane de euro. Anchetatorii susţin că, prin intermediul mai multor firme, suspecţii efectuau tranzacţii fictive de materiale de construcţii, în scopul micşorării profitului declarat la Fisc sau al rambursării de TVA.

Printre patroni care ar fi intrat în jocul evazioniştilor şi ar fi fost de acord să emită facturi fictive s-ar afla şi Sorin Iacob, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava şi patronul firmei Loial Impex, dar şi Vasile Florea, administratorul Florconstruct SRL Suceava.

Comentarii