Fostul cardiolog Mihail Datcu va fi înhumat mâine

joi, 20 august 2015, 01:56
2 MIN
 Fostul cardiolog Mihail Datcu va fi înhumat mâine

Profesorul a murit la numai zece zile de la decesul soţiei sale, medicul Georgeta Datcu.

Fostul cardiolog Mihail Dan Datcu, renumit medic şi profesor ieşean, va fi înmormântat mâine, la ora 10, la Cimitirul Eternitatea, în capela căruia este depus în prezent corpul său. Profesorul, fost şef al Clinicii de Cardiologie de la Spitalul „Sfântul Spiridon“, s-a stins alaltăieri din viaţă, din cauza unor afecţiuni mai vechi pentru care în ultima perioadă a fost monitorizat atât în clinica pe care o coordonat-o, dar şi la Spitalul „Dr. C.I. Parhon“. 

Originar din localitatea Broşteni, judeţul Vrancea, specialistul în vârstă de 69 de ani a murit la 10 zile de la dispariţia soţiei sale, prof. dr. Georgeta Datcu. Ambii profesori, specialişti în medicină internă şi cardiologie, au fost cadre didactice ale Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ şi medici în Spitalul „Sf. Spiridon“, fiind renumiţi pentru abnegaţia cu care şi-au îndeplinit sarcinile. „În perioada 1964-1970, domnul profesor a fost student al Institutului de Anatomie din Iaşi, la Facultatea de Medicină Generală. În următorii doi ani a fost intern în Clinica I de Cardiologie a Spitalului „Sf. Spiridon“, iar din 1972 în 1975 a fost preparator în cadrul universităţii. Ulterior a urcat toate gradele din sistemul de învăţământ superior, în 1999 obţinând titlul de profesor“, a arătat prof.dr. Doina Azoicăi, decanul Facultăţii de Medicină Generală de la UMF. 

Prof. dr. Mihail Datcu şi-a dedicat 39 de ani activităţii didactice, fiind pensionat în 2011. Totuşi, activitatea medicală a continuat-o până în ultimele luni, când starea de sănătate nu i-a mai permis să se îngrijească de pacienţi. Renumitul cardiolog a fost membru în mai multe societăţi de specialitate din ţară şi străinătate, în unele implicându-se chiar în organizarea şi conducerea lor. „Profesorul Datcu a fost un om dedicat meseriei, mai întâi de dascăl şi apoi de medic, şi un prieten adevărat. Dacă ar fi să-i facem o caracterizare, am putea spune pe scurt că şi-a trăit viaţa în profesie“, a spus prof.dr. Vasile Astărăstoae, fostul rector al UMF. 

Comentarii