Fostul primar din Dobrovăţ a murit înainte sau după ce l-a călcat maşina?

marți, 08 decembrie 2015, 02:57
2 MIN
 Fostul primar din Dobrovăţ a murit înainte sau după ce l-a călcat maşina?

Fostul primar din Dobrovăţ, Ştefan Butu, a fost lovit în plin duminică seara. Acesta era întins pe asfalt, iar şoferul, beat şi fără permis, nu l-a văzut din cauza ceţii.

Un fost primar al comunei Dobrovăţ a sfârşit sub roţile unui autoturism, duminică seara. Ştefan Butu, în vârstă de 70 de ani, a fost lovit mortal de un autoturism Volkswagen, condus de către un şofer care nu avea permis de conducere şi care, în plus, se afla şi sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii analizează şi ipoteza potrivit căreia victima ar fi decedat înainte de a fi lovit de maşină.

Tragedia a avut loc în jurul orei 18, când fostul primar mergea spre casă, iar la un moment dat a căzut pe stradă şi a rămas întins în mijlocul şoselei.

„Prima­rul era deja căzut, iar cel cu maşina nu l-a observat. Primarul, am auzit, era şi el băut, şi căzuse în mijlocul drumului. Fiind o ceaţă densă, şoferul nu l-a observat şi l-a atins la cap. Condu­cătorul auto vine la bunici, în Dobrovăţ“, a spus actualul primar al comunei, Cătălin Mărtinuş.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii de la Rutieră, dar şi un echipaj SMURD, care a încercat să-l resusciteze pe Ştefan Butu timp de 40 de minute, însă fără niciun rezultat. Poliţiştii au precizat că a fost deschis un dosar penal în acest caz, pentru ucidere din culpă, dar şi pentru conducere fără permis.

Po­liţiştii au fost sesizaţi iniţial despre un accident produs în localitatea Dobrovăţ. Potrivit sesizării preli­minare, şoferul unui autoturism, în vârstă de 38 de ani, ar fi accidentat un pieton.

„În urma interogării bazelor de date, s-a dovedit că bărbatul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie, iar după ce a suflat în etilotest, a reieşit o concentraţie de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Po­liţiei.

Comentarii