Fostul şef al Casei de Sănătate s-a supărat pe CJAS şi nu mai vrea să ofere servicii medicale la Ţibăneşti

miercuri, 18 noiembrie 2015, 02:55
2 MIN
 Fostul şef al Casei de Sănătate s-a supărat pe CJAS şi nu mai vrea să ofere servicii medicale la Ţibăneşti

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a reziliat anul acesta mai multe contracte cu furnizori de servicii medicale, printre care unul încheiat cu o farmacie, altul cu Spitalul Spitalis din Ţibăneşti şi două încheiate cu doi medici de familie. 

Conducerea CJAS a explicat, în linii mari, că cei patru furnizori şi-au pierdut contractul din cauză că nu au respectat clauzele acestuia. „În primele nouă luni ale anului, s-au efectuat 521 de controale tematice şi operative, realizate de inspectorii DSP, împreună cu inspectorii CJAS. Suma totală imputată a fost de 1.300.000 de lei. Sancţiunile au fost date pentru nerespectarea clauzelor contractuale”, a spus ec. Robert Dâncă, preşedintele CJAS.

În cazul Spitalului Spitalis, al cărui contract a fost reziliat în aprilie 2015, conducerea CJAS a precizat că a luat această decizie după ce unitatea medicală „a modificat condiţiile contractuale”. „Spitalul nu a anunţat CJAS cu privire la modificarea condiţiilor iniţiale contractuale. Nu au fost respectate criteriile de calitate a actelor medicale furnizate şi au fost raportate servicii medicale nejustificate”, a declarat ec. Robert Dâncă.

În replică, medicul Iulian Şerban, cel care a investit şi organizat unitatea medicală de la Ţibăneşti, a precizat că nu s-a opus legislaţiei şi că, după rezilierea contractului cu CJAS Iaşi, a rămas în contract doar cu CJAS Vaslui, pentru spitalul privat din Negreşti. „Din foi lipseau nişte virgule, ca să spun aşa la modul figurat. Inspectorii au considerat că foile nu au fost perfecte şi au reziliat contractul. Din păcate, cei care au de suferit sunt oamenii din Ţibăneşti, Ipatele care nu au alt spital care să ofere doar servicii gratuite, decontate de CJAS”, a subliniat dr. Iulian Şerban, fostul director al CJAS.

La Spitalis se ofereau servicii de recuperare medicală, toate în regim gratuit pentru asiguraţi, serviciile fiind asigurate de CJAS. Spitalul avea lunar în jur de 100 de pacienţi şi putea interna în regim de spitalizare de zi pe 10 paturi. Dr. Iulian Şerban a adăugat că nu intenţionează să depună dosarul la următoarea contractare, cu toate că legea i-ar permite să se înscrie iar, la după şase luni de la reziliere.

„Nu o să mai depun dosarul din motive subiective. Din punctul meu de vedere, rezilierea contractului a fost o chestiune personală. Eu trec investiţia la pierderi şi rămân cu spitalul de la Negreşti. Îmi pare rău însă pentru pacienţii din zona respectivă care acum vin la spitalul din Negreşti pentru că nu au în zonă un spital care să le ofere astfel de servicii”, a conchis medicul.

Potrivit CJAS, unul dintre medicii de familie cărora le-au fost reziliate contractele nu se afla la cabinet în timpul programului, iar celălalt a perceput o taxă pentru activarea cardului de familie. Ambii doctori pot reintra în contract cu CJAS după şase luni de la ultima reziliere.

 

 

Comentarii