FOTO: Reacţia copiilor care trăiesc în ghetoul CUG la noile daruri făcute de ieşeni

marți, 14 iulie 2015, 01:54
3 MIN

După o săptămână de campanie realizată pentru cei 15 copii din halta CUG, în jur de 10 persoane au donat prin intermediul nostru şi la faţa locului haine, alimente, jucării şi rechizite. Familiile care locuiesc acolo sunt profund recunoscătoare celor care s-au gândit la ei şi împart frăţeşte de fiecare dată toate donaţiile care ajung în gara lor.

 

În cursul zilei de ieri, "Ziarul de Iaşi" a dus acestora hăinuţe şi jucării strânse de copiii unei grădiniţe din Iaşi, sub îndrumarea educatoarelor. Pe lista donatorilor s-a înscris şi liderul consilierilor judeţeni ai PSD, Cristian Stanciu. Prin Fundaţia FEG pe care o patronează, acesta a donat alimente, jucării, rechizite, dulciuri, cărţi, haine şi obiecte de mobilier.
 
 
De asemenea, unei femei văduve care creşte trei copii i-a fost donată o rulotă. „Oamenii ne-au primit cu bucurie, şi-au deschis sufletele şi ne-au mai spus din nevoile lor, deşi la prima vizită credeau că vom fi şi noi ca alţii, care au venit, au făcut poze şi duşi au fost. Am admirat totuşi demnitatea cu care ne-au primit de ambele dăţi. Copiii nu ne-au cerut niciodată nimic, iar cei mari nu s-au plâns niciodată de problemele lor”, au spus reprezentanţii FEG.
 
„Copiii s-au bucurat enorm”
 
Din cele şapte familii, cea a Mădălinei are cel mai mult nevoie de ajutor. Aceasta are o fetiţă abia născută, iar din banii câştigaţi de soţul său, care lucrează cu ziua, nu reuşeşte să cumpere laptele praf de care are nevoie bebeluşul. Aceasta a primit din partea FEG un cărucior pentru copil, precum şi scutece şi alte produse necesare îngrijirii sugarului. Mădălina ar mai avea nevoie şi de un aragaz cu butelie, fiind singura familie din gara CUG care nu are încă, deoarece nu şi-au permis. Astfel, facem apel spre sfârşitul campaniei la ieşenii care au posibilitatea să-i ajute.
 
 
Copiii sunt bucuroşi de fiecare dată când în gara lor opreşte câte o maşină, deoarece ştiu că vine cineva cu cadouri. De fiecare dată au alergat şi înaintea maşinii noastre, aşteptând cuminţi să li se dea câte o sacoşă, ca mai apoi să împartă totul. „Sâmbătă au venit doi tineri şi ne-au adus alimente, copiii s-au bucurat enorm deoarece au mâncat ce noi nu ne permitem să le cumpărăm. A fost un răsfăţ pentru ei. Le mulţumim încă o dată”, spune Ana Maria.
 
 
Lista celor care au donat acestor copii o fărâmă de fericire sunt: Bogdana Buraga, Toma Iulia, familia Bologa, Monica Ungureanu, Iulia Moşneagu, Cristian Stanciu, bibliotecara de la Liceul „Al.I. Cuza” din Iaşi şi trei familii care au dorit să rămână anonime, şi au mers direct acasă la ei. Ieşenii care doresc să le facă micuţilor o bucurie pot merge personal la fosta gară CUG, care se află dincolo de Bazar şi Târgul de Cherestea sau pot veni direct la redacţie (strada Smîrdan nr. 5, Bucşinescu, nr tel: 0232271271 sau 0232 271.333) să facă o donaţie: cărţi de poveşti, rechizite, alimente, dulciuri, hăinuţe etc.
 

 

Comentarii