N

FOTO Tunsoarea lui Kim Jong-Un, luată în derâdere de o frizerie din Londra

N

marți, 15 aprilie 2014, 23:40
2 MIN
 FOTO Tunsoarea lui Kim Jong-Un, luată în derâdere de o frizerie din Londra

\N

Ideea unui frizer din Londra de a folosi o fotografie a liderului nord coreean, Kim Jong-un, pentru a atrage clienţi a fost considerată ofensatoare de Ambasada Coreii de Nord, care a cerut ca poza să fie imediat retrasă, informează miercuri ziarul ABC.

Proprietarul frizeriei, Mo Nabbach, a postat anunţul la 9 aprilie, iar a doua zi s-au prezentat la salonul aflat în apropierea legaţiei diplomatice nord-coreene doi funcţionari ai ambasadei, care au cerut să vorbească cu un angajat şi au cerut să fie scos imediat afișul.

‘Am plasat afişul cu o ofertă de tunsori pentru bărbaţi corespunzătoare lunii aprilie (…) nu ne-am dat seama că Ambasada Coreii de Nord se află la 10 minute de salon’, a spus el.

‘A doua zi funcţionari ai ambasadei au trecut şi au cerut să vorbească cu managerul’, a povestit frizerul Karim Nabbach.

Mo Nabbach, proprietarul frizeriei, a declarat ziarului London Evening Standard că funcţionarii legaţiei nord-coreene au făcut fotografii salonului M&M Hair Academy, aflat în cartierul Ealing.

Pe afiş poate fi văzut Kim Jong-Un cu frizura lui tipică – cărare pe mijloc şi tuns periuţă de-o parte şi de alta a capului – cu următorul anunţ: ‘Tunsoare proastă? 15% reducere la tunsorile bărbăteşti pentru toată luna aprilie’. ‘Le-am spus că suntem în Anglia, nu în Coreea de Nord, că trăim într-o democraţie, să plece din frizeria mea şi să-şi caute avocaţi’, a povestit Nabbach. ‘Cei doi purtau costume şi erau foarte serioşi. A fost o ameninţare’, a adăugat el recunoscând că până la urmă a scos poza.

Poliţia a confirmat că a fost nevoie să intervină pentru a rezolva chestiunea. ‘Agenţii au vorbit cu ambele părţi şi nu s-a consemnat nicio infracţiune’, a asigurat purtătorul de cuvânt al poliţiei, în timp ce Ambasada nord-coreeană nu a comentat incidentul.

‘De atunci nu am mai avut probleme, în orice caz afişul a devenit o atracţie turistică’, a precizat Karim Nabbach. ‘Lumea intră şi ne felicită’, a adăugat el, recunoscând că de atunci activitatea salonului său a crescut considerabil. ‘Cu toate acestea niciun client nu a cerut să i se facă o tunsoare tip ‘Un’, a conchis el.

Aflat în fruntea regimului totalitar din Coreea de Nord din 2011, Kim Jong-Un are o tunsoare foarte asemănătoare cu cea a bunicului său Kim Ir Sen – fondatorul Coreii Comuniste – supranumit ‘preşedintele cel veşnic’ care a condus ţara între 1948 şi 1994. (Agerpres)

Comentarii