Fratele unui şef de la Poli, condamnat la închisoare pentru trafic de droguri

sâmbătă, 01 noiembrie 2014, 02:55
2 MIN
 Fratele unui şef de la Poli, condamnat la închisoare pentru trafic de droguri

Este a doua condamnare pe care Florin Ciulu o primeşte pentru negoţ cu marijuana. De data asta, va merge în spatele gratiilor.

Judecătorii Tribunaului Iaşi au dat ieri prima sentinţă în dosarul în care Florin Ciulu, fratele fosului şef de la Poli Iaşi, Neculai Ciulu, este acuzat de trafic de droguri. Magistraţii au decis ca ieşeanul să petreacă şase în spatele gratiilor. Pedeapsa a fost stabilită după ce s-a revocat o pedeapsă de doi ani, dintr-o condamnare cu suspendare mai veche a lui Florin Ciulu.

În acest dosar, potrivit procu­rorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), Florin Ciulu s-ar fi ocupat cu traficul de droguri în perioada 2013-2014. El a fost prins în flagrant delict în februarie, la orele după-amiezii, în timp ce încerca, împreună cu alte persoane, să comercializeze stupefiante. Aproape un kilogram de canabis a fost ridicat de la Ciulu şi ceilalţi membri ai reţelei atunci.

În rechizitoriu, pro­curorii au notat că acesta ar fi vândut droguri şi printr-un magazin de haine din zona Super Copou. Fratele fostului vicepreşedinte de la Poli Iaşi a mai fost reţinut în toamna anului 2012, într-un alt caz de trafic de droguri. El a fost condamnat în acelaşi an la doi ani de închisoare cu suspendare. Anchetatorii precizau atunci că la domiciliul lui Ciulu s-au găsit 100 de grame de canabis şi suma de 140.000 de lei. De asemenea, la casa lui Ciulu au mai fost găsite şi ustensile folosite la pre­pararea sau ambalarea stupefian­telor.

Procurorii adăugau că Florin Ciu­lu îşi începuse activitatea in­frac­ţio­nală din 2011, procurându-şi stupefiantele din mai multe surse. Florin Ciulu era cunoscut în rândul consumatorilor de droguri din Iaşi, care, de câte ori doreau să se drogheze, îl apelau pe telefonul mobil. De multe ori, Ciulu se deplasa cu maşina personală la clienţi şi le distribuia stupefiantele.

 

Comentarii