Fraţi gemeni de 6 ani striviţi de un microbuz care dădea cu spatele. Unul a murit

luni, 27 iulie 2015, 08:44
1 MIN
 Fraţi gemeni de 6 ani striviţi de un microbuz care dădea cu spatele. Unul a murit

Inconştienţa copiilor şi lipsa de supraveghere din partea părinţilor au provocat o tragedie în localitatea gălăţeană Odaia Manolache. Un băiat de şase ani a murit, iar fratele său geamăn se zbate să trăiască la spitalul din Galaţi, după ce au fost loviţi de un microbuz care dădea cu spatele.

Fraţii gemeni de şase ani se jucau într-o staţie de maxi-taxi din comuna Odaia Manolache, judeţul Galaţi. S-ar fi agăţat de un microbuz care a oprit, iar când şoferul a dat în spate i-a strivit. Două echipaje SMURD au încercat să îi salveze.

"Un copil era în stop cardio-respirator şi celălalt era policontiuzionat. Au început resuscitarea copilului care era în stop cardiorespirator timp de 50 de minute neîntrerupte, cu manevre avansate de resuscitate, timp în care copilul nu a răspuns la niciun medicament şi la nicio manevră. Era o traumă severă la nivelul capului. Celălalt copil a fost şi el asistat. Ulterior a fost dus copilul policontuzionat la Spitalul de Pediatrie de Urgenţă din Galaţi", a afirmat Angel Trifan, medic coordonator UPU SMURD, Spitalul de Urgenţă Galaţi.

De asemenea, dr. Ioan Sorin Sacagiu, medic Spitalul de Copii Galaţi, a spus că unul dintre copii a fost adus de un echipaj SMURD şi că era stabil când a fost adus, însă starea lui este destul de gravă. "S-a format o echipă medicală care a început investigaţiile. Este un politraumatism, sunt cel puţin trei leziuni mai importante, la cap, la membre şi la nivelul bazinului", a continuat medicul.

realitatea.net

 

Comentarii