GALERII FOTO: Cutremur în Copou, mai rău ca înfrângerea

vineri, 18 martie 2016, 17:30
5 MIN
 GALERII FOTO: Cutremur în Copou, mai rău ca înfrângerea

CSMS Iaşi – FC Voluntari 0-1 (0-1), în etapa a III-a a play-out-ului Ligii I de fotbal* Iaşul a încasat gol repede, a dominat apoi tot meciul, ratând ocazii incredibile în prima repriză, între care şi un penalty. Preşedintele Prunea şi antrenorul Napoli au anunţat că pleacă de la CSMS  din vară. Câţiva spectatori au acuzat echipa ieşeană de non-combat.

GALERIE FOTO I

GALERIE FOTO II

 
CSMS: Grahovac (’14 – Caparco) – Mihalache, Ciucă, Frăsinescu – Creţu (’59 – Enescu) – Voicu, Böle, Gheorghe (’59 – Onduku), Ţigănaşu – Cristea, Golubovic. Antrenor: Nicolo  Napoli
Voluntari: Calancea– Alcenat, Spahija, Ţîru, Barna – Maftei, Moke – Rus, Achim (’83 –  Pancu), Koné (’71 – Voduţ) – Bălan (’78 – Tudorie). Antrenor: Ionel Ganea.
Cartonaşe galbene: Ciucă (’17), Cristea (’31). – Ţîru (’38), Rus (’70), Spahija (’74), Tudorie (’81).
Arbitri: Adrian Cojocaru; Iulian Radu, Florin Păunescu.
 
0-1, min. 10: Koné a centrat de pe dreapta, Achim, aflat în careu, i-a pasat cu o lovitură de cap lui Bălan,care a înscris din careul mic.
 
CSMS Iaşi a uitat să câştige pe teren propriu! Echipa care are două victorii şi o remiză în deplasare în acest an, a suferit aseară un eşec neaşteptat în Copou, unde mai pierduse un meci şi remizase într-altul.
Startul a fost cum nu se poate mai prost pentru ieşeni. Luându-i peste picior pe ilfoveni, moldovenii s-au trezit conduşi de o echipă modestă, care a înscris la primul şut! CSMS s-a trezit la jumătatea primei reprize, dominând cu autoritate până la odihnă. Böle, scăpat singur, singurel, a şutat în Calancea în minutul 21, portarul oaspeţilor a făcut minuni apoi la şuturile lui Golubovic (’23) şi Gheorghe (’26) şi a avut noroc de faptul că Andrei Cristea (’29) şi Böle (’37) au fost blocaţi în ultimul moment. FC Voluntari a scăpat cu faţa curată şi după ce insistenţa lui Cristea a fost răsplătită cu un penalty, acordat just după lovitura dată ieşeanului de Ţîru, Golubovic trimţiând peste poartă!
Odihna le-a înceţoşat luciditatea gazdelor, care au rulat în gol în actul doi, când dominarea permanentă asupra unei trupe extrem de subţiri în defensivă nu s-a concretizat decât în câteva şuturi ale lui Onduku şi o încercare interesantă a lui Cristea (’90), toate rămase fără rezultat.
Drept urmare, FC Voluntari s-a impus în Copou la capătul unui meci cu accente de eşalon secund, iar CSMS începe să-şi facă griji legate de retrogradare.
 
 
Ciao, Iaşi: Nicolo ti saluta!
 
^ La sfârşitul partidei, preşedintele Florin Prunea şi antrenorul Nicolo Napoli au anunţat că nu vor mai rămâne la Iaşi din vară, când le expiră contractele. “Ştiam de mai mult timp că Nicolo nu vrea să mai rămână la Iaşi după terminarea campionatului. Am mai încercat să-l conving să mai aşteptăm până luăm o decizie, însă nu am reuşit. Şi eu sunt decis să nu mai rămân! De asta nici nu am făcut vreo ofertă jucătorilor aflaţi la final de contract. Să vină alţii care pot face mai multe decât mine şi Nicolo. Publicul e suveran! Nu e însă vorba de public în decizia mea, oamenii ne-au susţinut şi la greu. E un oraş cu prea multe interese politice. Nu intru acum în amănunte. Am spus câteva lucruri adevărate, caer au deranjat. Când voi pleca, voi spune totul. Acum, trebuie să ne concentrăm pe evitarea retrogradării” a declarat şeful executivului ieşean. Napoli şi-a motivat decizia astfel: “Când am venit aici, echipa avea patru puncte în zece meciuri. Am salvat-o miraculos de la retrogradare şi am fost la un singur punct de play-off. Cu toate astea, nu simt deloc susţinerea celor care trebuie să aibă grijă de acest club. Îmi voi face datoria de profesionist până la capăt, vreau să termin pe locul VII, însă din vară nu mai rămân. Jucătorii trebuie să facă şi ei la fel, să-şi respecte meseria, ca şi mine. Eu plec în Italia, ei rămân aici”. ^ Branko Grahovac are şi el gânduri de plecare: “Nu am primit nicio ofertă de prelungire a contractului cu Iaşul. Nu înţeleg de ce. Am deja o ofertă concretă de la alt club, m-am înţeles, însă am spus că voi semna doar dacă nu mă înţeleg cu Iaşul. Mă simt foarte bine aici, mai aştept două săptămâni. Dacă nu primesc o ofertă convenabilă, plec” a spus portarul, care s-a referit la starea sa: “După ce a şutat Bălan, m-a lovit în zona coastelor, involuntar. Nu mai puteam respira, am cerut schimbare. Voi merge să fac analize să văd ce am păţit”. ^ După ce a fost în conflcit cu Ionel Ganea, Daniel Pancu a jucat primele minute din acest an. Jucătorul crescut la Iaşi a fost înjurat de spectatori. Câţiva dintre aceştia au acuzat şi echipa ieşeană de non-combat. ^ Oaspeţii au avut o consistentă delegaţie oficială. Printre numele prezente în Copou s-au numărat Dumitru Dragomir, Gheorghe Ştefan “Pinalti”, Adalbert Kassai, Florin Verigeanu şi George Galamaz. Dragomir a spus că echipa pe care o conduce acum a avut mare noroc în prima repriză. Primăria Voluntari, care finanţează echipa, a pus la dispoziţia fanilor şi un autocar pentru cei aproximativ 25 de fani care i-au încurajat pe ilfoveni. ^ În etapa a III-a din play-off: Astra Giurgiu – ASA Târgu Mureş 1-0 (0-0). Teixeira (’50).
 
Declaraţiile tehnicienilor
Nicolo Napoli: “După ce am primit gol, am jucat foarte bine în prima repriză, însă am ratat foarte mult. Am jucat prost repriza a doua. Terenul ne-a pus mari probleme. Mingea nu a mers bine, aşa că am greşit multe pase, am avut multe probleme la construcţie. Cei trei spectatori care mi-au cerut demisia nu reprezintă galeria Iaşului”.

 

Ionel Ganea: “Felicit echipa gazdă. Au prestat un joc excelent. Noi ne-am apărat însă foarte bine şi am obţinut o victorie importantă. Calancea a făcut un meci mare astăzi”.
 
 
 

Comentarii