Gata cu complexul bănăţean

luni, 03 aprilie 2017, 01:43
5 MIN
 Gata cu complexul bănăţean

 CSM Politehnica Iaşi – ACS Poli Timişoara 1-0 (0-0), în etapa a III-a a play-out-ului Ligii I de fotbal

 
 
 
Iaşi: Grahovac – Bosoi, Mihalache, Frăsinescu, Ţigănaşu – Böle, Mitic (’75 –  Gheorghe), Răuţă, Ştefănescu – Golubovic (’84 – Ciucur), Cristea (’64 – Panţîru). Antrenor: Eugen Neagoe.
Timişoara: Straton – Străuţ (’61 – Bocşan), Scutaru, Cânu, Şeroni (’46- Neagu) – Soljic, Artean – Bărbuţ, Croitoru, Fucek (’46 – Popovici) – Pedro Henrique. Antrenor: Ionuţ Popa.
Cartonaşe galbene: Cristea (’16), Ţigănaşu (’45, ’62), Mitic (’71), Grahovac (‘90^3) / Străuţ (’51).
Eliminaţi: Ţigănaşu (’62) – Soljic (’64).
Arbitri: Horaţiu. Feşnic; Sebastian Gheorghe, Adrian Popescu.
 
1-0, min. 46: Ştefănescu a centrat de pe dreapta, paralel cu linia porţii, spre bara a doua, la Böle, care a înscris lejer din careul mic.
 
Sâmbătă, ieşenii au învins pentru prima dată în acest sezon o echipă care câştigase ambele meciuri derulate în sezonul regulat. Succesul gazdelor nu a fost facil şi a fost generat, în principal, de căderea  oaspeţilor din actul secund, bănăţenii plătind tribut consumului fizic ridicat din meciul de Cupă contra CFR Cluj, care a avut prelungiri.
Primul act a fost echilibrat, iureşul gazdelor din start, când Cristea (‘5) şi Golubovic (‘9) au încercat poarta lui Straton fiind stins repede de oaspeţi, Fucek (’25) fiind cel care a dat cea mai importantă replică. Singurul moment în care dârzenia a trecut pe planul doi a apărut în minutul 43, când Straton a respins lovitura de cap trimisă de Golubovic, iar Bole a reluat în bară. Maghiarul a găsit însă drumul spre gol la prima fază de după pauză, reuşita aprinzând disputa: Cristea a şutat periculos în minutul 48 şi a ratat incredibil în minutul 54, Croitoru (’56) şi Soljic (’58) l-au pus la încercare pe Grahovac, iar Straton a parat o lovitură liberă executată de Cristea (’60).
Bănăţenii au avut şansa de a prelua conducerea meciului după eliminarea lui Ţigănaşu (’62), însă la numai două minute echilibrul numeric s-a restabilit, Soljic faultându-l la 40 de metri pe Ştefănescu, jucător care putea să ajungă singur cu portarul. Intensitatea ridicată a startului reprizei secunde şi-a pus apoi amprenta asupra meciului. ACS a încercat să atace, însă epuizarea fizică a întunecat luciditatea, iar Iaşul s-a mulţumit să se apere şi să contraatace. A rezultat o ultimă jumătate de oră în care a apărut o singură ocazie, ce-i drept imensă, Golubovic (’82), scăpat singur cu portarul, fiind neinspirat şi ratând lobul propus.
Una peste alta, victorie meritată a Iaşului care continuă lupta pentru şefia play-out-ului.
 
Popa, cu desaga plină
 
^ Antrenorul oaspeţilor, Ionuţ Popa, a fost primit, din nou, cu mare simpatie în Copou, fiind aplaudat la scenă deschisă. “Eu am spus în mod repetat că mă simt ca acasă la Iaşi. Sunt antrenorul cu cele mai multe meciuri la prima ligă, am dat totul pentru acest oraş. Mă bucur că lumea mă apreciează şi acum. E o satisfacţie pentru mine să fiu adulat aici” a spus tehnicianul, care a adăugat: “M-a oprit lumea pe stradă, am discutat, am făcut poze, am primit o mulţime de cadouri. Am primit ouă de Paşte, vin de diferite culori, nu ştiu cu care să încep deja să beau. Cred că merg pe vinul roşu”. ^ Popa a fost lăudat la final şi de preşedintele CSM Poli, Florin Prunea: “Numai un om cu o inimă mare putea să facă ceea ce a făcut la Timişoara. E incredibil ce a putut face Ionuţ Popa acolo! Le doresc să se salveze de la retrogradare”. ^ La solicitarea Dolce TV, Branko Grahovac a fost unul dintre jucătorii ieşeni care au dat interviuri la sfârşitul meciului. Spunând că am cerut prin intermediari să-şi ceară scuze (informaţie eronată), după ce la conferinţa de presă dinaintea partidei mi-a “urat” să stau şase luni la pat, portarul a făcut gesturi obscene înainte de a începe declaraţiile. ^ După meci, între preşedintele gazdelor, Florin Prunea şi căpitanul oaspeţilor, Marius Croitoru, a izbucnit un conflict verbal dur, care a fost stins de Ionuţ Popa. ^ Juniorii care au lucrat în ultima perioadă şi la echipa mare sunt în formă maximă. Danale a avut o evoluţie foarte bună în partida pe care formaţia pregătită de Bebe Manole a câştigat-o net în deplasare, în compania echipei Steaua Bucureşti, scor final 5-1 (!), dând un gol şi trei pase de gol. Celelalte reuşite ale trupei ieşene, care a câştigat toate cele trei meciuri disputate în acest an în Campionatul Elite rezervat juniorilor mari, au fost semnate de Dodan, Asăvoaie şi Chirilă (2).
 
Declaraţiile tehnicienilor
Eugen Neagoe: “N-am început jocul aşa cum mi-am dorit. Ştiam că Timişoara se va închide, noi trebuia să rezolvăm cu inteligenţă jocul. În repriza a doua am jucat aşa cum trebuie şi am meritat victoria. Am marcat, ne-am creat şi alte situaţii, dacă mai marcam ne făceam jocul uşor. Am fost şi puţin norocoşi, pentru că imediat după ce am rămas în zece a fost eliminat şi un jucător al lor. Pe Ţigănaşu sunt supărat pentru modul în care a luat primul cartonaş galben. Pe Cristea am fost nevoit să-l schimb. Am renunţat la un atacant pentru a introduce un fundaş stânga, iar Andrei avea cartonaş. E firesc să fie supărat, am discutat după meci cu el şi a înţeles”.
Ionuţ Popa: “Am jucat slab. Forma noastră a fost afectată de lipsa prospeţimii fizice, după meciul greu de Cupă cu CFR, în care am jucat în inferioritate o partidă decisă în prelungiri. Nici Real Madrid nu joacă atâtea meciuri câte jucăm noi. Şi în campionat şi în Cupa Ligii şi în Cupa României. Nu înţeleg nici programarea. În şase zile jucăm trei meciuri, nu avem nici când să ne antrenăm. Jucătorii au ajuns să fie deranjaşi şi psihic de acest lucru. Mi-e şi scârbă de  cum e tratată Timişoara. A fost aşa şi pe vremea lui Marian Iancu, se întâmplă şi acum, inclusiv cu penalizarea de 14 puncte. Iaşul a fost mai bună, mai proaspătă. Cred că 11 contra 10 puteam întoarce rezultatul, însă nu am fost inteligenţi şi am luat repede roşu după eliminarea lui Ţigănaşu”.
 
 
 

Comentarii