N

Gheorghe Nichita: Obiectivul meu la Iaşi a fost să bat PNL

N

joi, 29 mai 2014, 01:50
2 MIN
 Gheorghe Nichita: Obiectivul meu la Iaşi a fost să bat PNL

\N

Primarul spune că i-a fost teamă de liberali, şi că a discutat asta şi la Bucureşti, pentru că PNL are aici 45 de primari, plus şefia CJ, faţă de cei 43 de primari PSD

Primarul Gheorghe Nichita a apreciat că scorul obţinut de PSD Iaşi la alegerile europarlamentare este „foarte bun“, chiar dacă filiala de la Iaşi a obţinut un procent mai mic faţă de judeţele vecine, respectiv 37,5%. „Mă bucur foarte mult că celelalte judeţene au obţinut peste 40 de procente. Nu sunt în dispută cu colegii mei din Moldova, nici cu cei de la Cluj, Harghita sau Covasna. Sunt lucruri total diferite. Procentul pe care l-am discutat la Bucureşti a fost de 35 de procente, şi am explicat domnului Dragnea că, prin negocierea USL, organizaţia judeţeană a Iaşului a fost afectată“, a declarat preşedintele PSD Iaşi.

Gheorghe Nichita a accentuat ieri că obiectivul real al organizaţiei de la Iaşi a fost să bată PNL la alegerile europarlamentare. „La europarlamentare, obiectivul meu a fost efectiv să bat PNL, pentru că atunci când PNL are 45 de primari în judeţ şi PSD are 43, când are preşedintele de Consiliu Judeţean în funcţie, înseamnă că este un partid întărit, egal cu PSD. Obiectivul meu major a fost să recâştig judeţul pentru PSD, şi acest lucru s-a întâmplat“, a punctat primarul.

Edilul a admis în acelaşi timp că scorul pe judeţ obţinut de PSD a fost „perturbat“ de Mihai Răzvan Ungureanu şi de Mircea Diaconu. „Un factor perturbator a fost Forţa Civică pentru că Mihai Răzvan Ungureanu este din Iaşi şi au oamenii încredere în el că a fost prim-ministru. Normal că o parte din ieşeni să voteze cu el să se ducă la Parlamentul European pentru că au avut de ales între doi ieşeni cu şanse foarte clare, Cătălin Ivan care era pe loc eligibil, şi Ungureanu care e un poltician marcant în ţară şi e la el acasă. Nu mai discut de fenomenul Mircea Diaconu care a luat şi de la PSD scor“, a mai spus Nichita.

Conform edilului, partidul a obţinut mai multe voturi faţă de alegerile europarlamentare anterioare, şi are un scor mai mare în acest moment, inclusiv pe categorii socioprofesionale.

Comentarii