Ghinionul şoferului băut: pietonul care traversează aiurea! Medic veterinar arestat după ce a lovit mortal o pensionară

marți, 15 decembrie 2015, 02:56
3 MIN
 Ghinionul şoferului băut: pietonul care traversează aiurea! Medic veterinar arestat după ce a lovit mortal o pensionară
Octavian David, în vârstă de 29 de ani, avea o alcoolemie de 1,9 la mie. 

Medicul veterinar care a omorât o bătrână vineri seara, în Bucium, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Octavian David, în vârstă de 29 de ani, era beat criţă când a produs accidentul. Evenimentul rutier a avut loc în jurul orei 21, când medicul se afla la volanul unui Logan, circulând dinspre Iaşi către Bucium, acesta intenţionând să ajungă în localitatea Dolheşti, în maşină aflându-se şi prietena sa. Imediat după ce a trecut de postul de control din Bucium, acesta a acroşat o femeie în vârstă de 70 de ani, care traversa neregulamentar strada. Un echipaj SMURD a sosit de urgenţă la faţa locului şi a încercat să o readucă la viaţă pe femeie, însă pensionara a decedat.

Sâmbătă, Octavian David se plimba prin centrul oraşului Iaşi cu prietena lui, iar la amiază a fost introdus în arest. Proba etilotestului a arătat o concentraţie de 1 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar probele de sânge de la spital au arătat concentraţii de 1,80 mgl alcool pur în sânge, iar a doua probă 1,90 mg/l alcool pur în sânge.

“La data de 11 decembrie, poliţiştii Biroului Rutier au fost sesizaţi cu privire la un accident rutier mortal care a avut loc pe şoseaua Bucium. Aceştia efectuează cercetări faţă de conducătorul auto, un bărbat de 29 de ani, care fiind sub influenţa băuturilor alcoolice ar fi acroşat o bătrână, în timp ce traversa neregulamentar partea carosabilă. De asemenea, pasagera din autoturism a fost rănită uşor. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 1 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, iar la data de 13 decembrie Judecătoria Iaşi a dispus măsura arestării sale preventive pentru 30 de zile”, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului. Imediat după producerea accidentului, medicul a negat că ar fi consumat alcool, arătând cu degetul spre femeia care traversase neregulamentar. “Uitaţi-vă la ce avea în sacoşă. Are o sticlă de vin. Am încercat să o evit, dar nu am mai putut. Nu am băut decât o bere”, le-a spus el poliţiştilor după ce etilotestul a arătat concentraţia mare de alcool în aerul expirat. Octavian David este fiul unui angajat din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Iaşi, care ocupă funcţia de inspector zonal.

Aflați amănunte despre accident: IMAGINI ACCIDENT MORTAL în Bucium provocat de un medic veterinar beat 

Comentarii