Greva generală din învăţământ anunţată pentru 9 decembrie a fost amânată

joi, 05 decembrie 2013, 12:52
2 MIN
 Greva generală din învăţământ anunţată pentru 9 decembrie a fost amânată

Greva generală din învăţământ anunţată pentru data de 9 decembrie 2013 a fost amânată cel mai probabil pentru semestrul al doilea din anul şcolar în curs, a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ /FSLI/.

Conform sursei citate, FSLI a început din data de 25 noiembrie a.c. un referendum de consultare a membrilor de sindicat, prin care aceştia să-şi exprime opţiunea privind greva generală începând cu data de 9 decembrie 2013.

‘Având în vedere timpul scurt pe care l-au avut la dispoziţie sindicatele afiliate pentru a-i consulta pe toţi cei 173.000 de membri, nu s-a reuşit consultarea în integralitate a tuturor acestora. Conform datelor primite de la sindicatele afiliate, din cei aproximativ 70% dintre membrii consultaţi, aproximativ 50% s-au exprimat pentru declanşarea grevei generale începând cu 9 decembrie 2013. Ţinând cont de cele prezentate mai sus şi, având în vedere că o grevă generală se poate declanşa dacă cel puţin 50% din totalul membrilor de sindicat îşi exprimă opţiunea pentru această formă de protest, se impune ca greva generală să se amâne’, se arată în comunicatul FSLI.

Pe fondul acestei situaţii, membrii sindicatului consideră că ‘rezultatele parţiale ale acestui referendum scot în evidenţă un lucru clar: starea de nemulţumire în rândul salariaţilor din învăţământ este foarte mare şi, conform acestor rezultate şi a numeroaselor mesaje pe care le primim din rândul membrilor de sindicat, greva generală trebuie amânată pentru semestrul al-II-lea al acestui an şcolar’. (Agerpres)

Comentarii