Grindeanu: Următoarea şedinţă comună a guvernelor României şi Republicii Moldova va fi la Iaşi

joi, 23 martie 2017, 02:50
2 MIN
 Grindeanu: Următoarea şedinţă comună a guvernelor României şi Republicii Moldova va fi la Iaşi

Premierul a răspuns primarului Iaşului, care şi-a arătat dezamăgirea faţă de decizia ca şedinţa comună de azi să aibă loc la Piatra Neamţ.

Guvernul va organiza a patra şedinţă co­mună cu Executivul din Republica Moldova la Iaşi. Primul ministru Sorin Grindeanu şi-a asumat acest angajament într-o adresă trimisă primarului Mihai Chirica, după ce acesta din urmă şi-a arătat dezamăgirea legată de faptul că a treia şedinţă comună are loc astăzi la Piatra Neamţ, şi nu la Iaşi. Potrivit primarului Iaşului, în răspunsul oferit de către Guvern, Grindeanu a afirmat că, „cu siguranţă, ne vom întoarce în Iaşi pentru următoarea şedinţă co­mună a Guvernelor României şi Republicii Mol­dova“.

„Să gândim alegerea municipiului Piatra Neamţ drept loc al desfăşurării celei de-a treia şedinţe comune a Cabinetelor României şi Republicii Moldova în cheia com­plementarităţii culturale, istorice şi so­ciale, nu în cea a competiţiei, cu atât mai puţin a adversităţii cu alte oraşe ale Româ­niei, inclusiv municipiul Iaşi“, a spus Grin­deanu în scrisoare, citat într-un comunicat al municipalităţii. Organizarea la Piaţa Neamţ a şedinţei comune a divizat PSD Iaşi în două tabere şi a stârnit un val de reacţii negative din partea opoziţiei politice (PNL, PMP).

„Din punctul meu de vedere, nu este vorba de niciun fel de competiţie între oraşele care pot găzdui un asemenea eveniment atât de important pentru viaţa politică a României şi a Republicii Moldova. Este vorba doar des­pre recunoaşterea eforturilor pe care le-a de­pus şi le depune Iaşul pentru cetăţenii Re­publicii Moldova“, a comentat Chirica. Primarul a adăugat că, în esenţă, sunt mai importante măsurile concrete care vor fi adoptate de cele două guverne decât locul unde se desfăşoară şedinţa. „Aştept şi eu, ca zecile de mii de basarabeni care locuiesc, muncesc şi învaţă în Iaşi, acele măsuri menite a le face viaţa acestora mai bună, fie că ei se află în Iaşi sau în altă parte. Dar sunt sigur că toţi şi-ar fi dorit ca această manifestare să aibă loc în capitala Moldovei“, a conchis primarul Iaşului. 

 

 

Comentarii