De Business

Punem punctul pe știi

Gură de aer pentru o importantă firmă din Iaşi

vineri, 24 iulie 2015, 01:50
2 MIN
 Gură de aer pentru o importantă firmă din Iaşi

Ultimul raport al administratorului Romil Service, firmă aflată în insolvenţă, arată că societatea îşi poate continua activitatea doar sub observaţie.

Omul de afaceri Mihai Pascal  (FOTO) a primit veşti bune din partea administratorului judiciar desemnat pentru a supraveghea insolvenţa societăţii Romil Service, prin care sunt vândute în Iaşi mărci auto ca Fiat, Jeep sau Iveco. După cinci ani consecutivi încheiaţi cu pierderi de milioane de euro şi lupte cu Fiscul care scotea din maşinile firmei „pe tarabă” pentru a-şi recupera datoriile, administratorul Mihai Pascal a decis să solicite intrarea în insolvenţă pentru a se „adăposti” de creditori. După aprobarea cererii de intrare în insolvenţă, Romil Service a intrat într-o perioadă de observaţie, iar ultimul raport al administratorului judiciar numit în cadrul procedurii arată că sunt îndeplinite toate condiţiile ca firma să îşi desfăşoare în continuare activitatea doar sub observaţie.
 
Pe data de 15 iulie, Mihai Pascal a fost numit administrator special al companiei şi va avea rolul de a reprezenta interesele societăţii şi asociaţilor (n.r. – Cristian Pascal şi Azriel Goshen Investements Ltd din Israel, în cote egale) în cadrul procedurii. Potrivit raportului, societatea are către bănci datorii totale de peste 1,5 milioane lei, cel mai important creditor fiind ING Bank, către care trebuie restituită suma de circa 830.000 lei. Romil Service mai are deschisă la BRD o linie de credit de 550.000 euro din care mai are de plătit 521.000 lei, şi două împrumuturi pe termen lung în valoare totală de 594.000 euro, din care trebui restituită suma de 213.000 euro.
 
Din analiza efectuată de administratorul judiciar până la aceasta dată, pe baza documentelor din dosarul cauzei depuse de Mihai Pascal, a reieşit că există premise care să impună deschiderea procedurii simplificate a falimentului. „Având în vedere cele menţionate mai sus, certificăm următoarele: SC Romil Service SRL deţine bunuri în patrimoniul său; certificăm existenţa actului constitutiv şi a documentelor contabile ale debitoarei; sediul social al debitoarei există şi corespunde adresei din Registrul Comerţului; SC Romil Service a depus documentele solicitate în termenul prevăzut de lege; Societatea şi-a declarat intenţia de reorganizare judiciară prin cererea de deschidere a procedurii”, a notat administratorul judiciar în raportul transmis judecătorului sindic. Mihai Pascal mai reprezintă şi o altă societate, SC Romil Group SRL, pentru care Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iaşi a solicitat intrare în faliment în luna februarie, însă Tribunalului Sindic a amânat cauza pentru a fi depusă întâmpinarea până pe 28 octombrie.
 

 

Comentarii