De Business

Punem punctul pe știi

HARTĂ: Firmele din Nord-Estul țării au cele mai puternice intenții de angajare

marți, 13 iunie 2017, 10:42
1 MIN
 HARTĂ: Firmele din Nord-Estul țării au cele mai puternice intenții de angajare

Companiile din domeniul construcțiilor, din industria prelucrătoare, hotelurile și restaurantele, dar și firmele din Nord-Estul țării au cele mai puternice intenții de angajare pentru următoarele 3 luni.

Aproximativ 28% dintre angajatorii din România plănuiesc să-și sporească numărul de angajați în următorul trimestru, conform ediției aferente intervalului iulie – septembrie 2017 a Studiului Manpower Group privind Perspectivele Angajării de Forță de Muncă.

Doar 7% dintre angajatori au de gând să facă reduceri de personal și 64% nu intenționează nici o schimbare, ceea ce rezultă într-o Previziune Netă de Angajare ajustată sezonier de +14%, cu 2 puncte procentuale mai slabă decât cea raportată în trimestrul anterior.

Prognoza din regiunea Nord-Est, situată la +16%, este cu 17 puncte procentuale mai puternică decât anul trecut și îmbunătățindu-se față de trim. II/2017 cu 11 puncte procentuale. Cele mai optimiste Previziuni din trimestrul III, la nivel de regiuni, sunt cele din regiunile București și Ilfov, Nord-Vest și Sud, toate trei de+20%, în timp ce piața cea mai slabă este prognozată în regiunea Sud-Est unde Previziunea este de +4%.

Aflați amănunte de pe realitatea.net

Comentarii