Iar se blochează traficul în Iaşi. Nu vă gândiţi la şantiere. Fotbaliştii şi avioanele sunt de vină

sâmbătă, 07 iunie 2014, 01:50
4 MIN
 Iar se blochează traficul în Iaşi. Nu vă gândiţi la şantiere. Fotbaliştii şi avioanele sunt de vină

Primăria a dispus mai multe modificări în trafic din cauza evenimentelor care au loc în Iaşi în perioada următoare. Astfel, meciul din această seară va restricţiona circulaţia auto din jurul stadionului. Circulaţia va fi închisă astăzi, între orele 17 şi 23, pe străzile din jurul tribunei, iar oprirea va fi interzisă pentru riverani în zona de tragere a focului de artificii, adică pe terenul de bitum din spatele stadionului. Meciul din această seară se joacă între CSMS Iaşi şi ACS Berceni şi va fi urmat de un spectacol care va celebra promovarea echipei în Liga I.

Aeronautic Show, organizat weekendul viitor, va însemna pe lângă spectacol aviatic şi nautic şi trafic restricţionat. Comisia de Circulaţie a decis ieri să introducă sens unic pe strada Moara de Vânt, în ziua spectacolului, respectiv pe 14 iunie, pe direcţia dinspre strada Eternitate spre Aroneanu. Această modificare va intra în vigoare la ora 17, însă poliţiştii vor putea decide să introducă sens unic şi înainte, în funcţie de trafic.

„De asemenea, sens unic dinspre Aroneanu spre Eternitate va fi după ora 20.30 pentru a putea permite defluirea. Toate vehiculele care vor veni dinspre Aeroport către oraş vor urmări drumul Veneţia. Va fi un post şi un echipaj de Poliţie Rutieră acolo care-i va dirija“, a precizat viceprimarul Mihai Chirica. Primăria a luat şi câteva decizii de natură organizatorică. Astfel, participanţii la Aeronautic Show vor putea să-şi lase maşinile personale în parcările publice de la Ciric, care au o capacitate de 900 de locuri.

Aceştia vor fi preluaţi ulterior de autobuze şi microbuze şi transportaţi spre Aroneanu. Pe lângă acestea, RATP va avea curse speciale către zona Ciric şi Aroneanu. „Toată circulaţia va fi pe raza administrativă a municipiului. Introducerea curselor speciale de RATP se va face începând cu orele 14, cu plecări din zona Palat Culturii, Târgu Cucu, Piaţa Voievozilor, Piaţa 2 Băieţi, iar întoarcerea se va face de asemena pe Drumul Veneţia“, a spus Chirica. Un alt eveniment coordonat prin Consiliul Judeţean a primit ieri aviz în Comisia de Circulaţie. Membrii comisiei au aprobat toate evenimentele din cadrul FILIT care au loc pe domeniul public, atât pe zone de parcări, cât şi pe carosabil.

Schimbări în trafic în zona IML

Alte schimbări în trafic au fost prevăzute pentru zona Institutului de Medicină Legală. Primăria a decis să modifice sensul unic pe strada Buna Vestire, pe tronsonul dintre Lascăr Catargi şi strada Sulfinei. Astfel, şoferii vor circula dinspre strada Sulfinei către Lascăr Catargi, iar în zona IML, dinspre Lascăr Catargi spre Buna Vestire.

Oficialii au declarat că intenţionează să introducă o circulaţie auto circulară în jurul străzilor Sulfinei şi Buna Vestire. Şi în zona Copou vor fi impuse restricţii de circulaţie. Pe aleea Sadoveanu, la intersecţie cu strada Baltagului, Primăria a dispus montarea limitatoarelor de viteză şi a aprobat limitarea vitezi la 30 km/h, precum şi instalarea indicatorului „Stop“ la ieşirea din strada Baltagului spre Aleea Sadoveanu.

Municipalitatea a motivat că au fost accidente rutiere în zonă legate de lipsa de vizibilitate, iar zona este „preferată“ de motociclişti. Pe strada Dancu, din spatele Primăriei, va fi introdusă circulaţia în ambele sensuri, datorită lucrărilor din această perioadă din faţa Teatrului Naţional, iar pe strada Stroescu va fi interzisă circulaţia pietonală pe porţiunea de trotuar din dreptul Filarmonicii. Măsuri suplimentare au fost impuse şi în zona Gării.

„S-a dispus prin şedinţa Comsiei de Circulaţie de ieri instituirea unor măsuri suplimentare în zona Gării. Apar mereu blocaje acolo, sunt foarte multe taxiuri şi maşini care determină luarea unor măsuri suplimentare pentru defluirea circulaţiei în zona Gării. Poliţia Rutieră legată de municipiu va interveni în zona respectivă“, a spus Chirica. Acesta a mai completat că Primăria va ridica în perioada următoare 13 autoturisme care au fost abandonate pe domeniul public de proprietarii lor. Autoturismele urmează să fie casate.
 

Comentarii