De Business

Punem punctul pe știi

Iaşul are un club al investitorilor

joi, 19 noiembrie 2015, 02:50
2 MIN
 Iaşul are un club al investitorilor

 IT-iştii ieşeni pot deveni în curând acţionari la locul de muncă. Companiile din acest sector şi nu numai sunt curtate indirect pentru a se lista pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) sau pe segmentul AeRO.

„În special firmele de IT cu potenţial de listare pe AERO pot folosi premisa listării şi alocarea de acţiuni ca beneficiu durabil pentru retenţia angajaţilor valoroşi", crede Dan Zaharia, Senior Leasing Consultant la Extind. Declaraţia acestuia a venit în contextul lansării Clubului investitorilor din Iaşi, eveniment organizat ieri seară de SSIF Broker SA Cluj şi BVB în corpul C al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC). Iniţiativa vine în ajutorul investitorilor pentru a găsi mai multe informaţii necesare în desfăsurarea activitaţii în piaţa de capital, au menţionat reprezentanţii BVB.

La eveniment s-a discutat despre potenţialul sectorului IT dar mai ales despre posibilitatea de finanţare prin piaţa de capital şi modul prin care se fac astfel de investiţii. „Bursa de Valori Bucureşti a demarat un program de identificare şi totodată de coagulare la nivel local a investitorilor. Un asemenea club reuneşte persoane care deja investesc la BVB dar şi persoanele care sunt interesate de educaţie financiară şi prosperitatea lor personală. Clubul investitorilor are un rol social dar şi unul informaţional şi creează în comunitate o platformă de schimbare a informaţiilor şi a ideilor. BVB încurajează reţele de acest tip la nivel naţional în marile oraşe şi nu numai. Fiecare club va avea întâlniri periodice şi îşi propune să crească numărul membrilor. În acelaşi timp, clubul poate fi şi o sursă de informare pentru antreprenori care sunt în căutare de finanţare pentru afacerile lor. Piaţa AeRO este un mecanism simplificat care permite IMM şi start up-urilor să-şi diversifice sursele de finanţare prin atragerea de capital de la investitori”, a declarat Bogdan Murgescu, Business Development Expert & Marketing Specialist la BVB. Co-fondatori ai Clubului investitorilor din Iaşi sunt Bogdan Sebastian Căpraru, conferenţiar doctor în cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor UAICşi Nicolae Macarie, Private Investment Expert la SSIF Broker SA Cluj.  

 

Comentarii