De Sănătate

Punem punctul pe știi

Iaşul găzduieşte săptămâna aceasta 3 conferinţe medicale de amploare

Conferinţa Naţională cu participare internaţională „Zilele Gh. Năstase”

miercuri, 10 mai 2017, 14:30
5 MIN
 Iaşul găzduieşte săptămâna aceasta 3 conferinţe medicale de amploare

Peste 600 de participanţi la cea mai importantă manifestare organizată de dermatologii ieşeni.

 

Peste 600 de participanţi şi-au anunţat prezenţa săptămâna aceasta  la cea mai importantă manifestare organizată de dermatologii ieşeni: Conferinţa Naţională cu participare internaţională „Zilele Gh. Năstase”. Manifestare de tradiţie şi prestanţă, conferinţa reuneşte la Iaşi,  în fiecare an în luna mai, dermatologi din ţară şi străinătate.  Şi la această ediţie, cea de-a  XXIII-a – la  Iaşi vor participa  invitaţi speciali şi speakeri din ţară şi străinătate care vor aborda în prezentările lor teme despre cele  mai actuale metode de diagnostic şi terapie în dermatologie.  “Propunând teme şi prezentări despre cele  mai actuale metode de diagnostic şi terapie în dermatologie,  Conferinţa ”Zilele Gh. Năstase”  de la Iaşi ramâne una dintre cele mai importante şi de anvergură manifestări din România dedicată dermatologilor. Vorbim despre  un eveniment care prin valoarea invitaţilor şi a temelor de reamintesc an de an importanţa şi complexitatea acestei specializări”, subliniază prof. univ.dr. Caius Silviu Solovan, preşedintele Societăţii Române de Dermatologie.”Invitaţii şi speakerii, atât cei din ţară, cât şi cei din străinătate, sunt leader de opinie în dermatologie, specialişti recunoscuţi în domeniu cărora le-a făcut plăcere întotdeauna să fie prezenţi, în mod  tradiţional, în fiecare an, în mai, la Iaşi. Din aceste motive putem spune această manifestare înseamnă tradiţie, excelenţă şi unitate. Unitatea şi comunicarea sunt absolut necesare pentru excelenţa în dermatologie. Iar tradiţia înseamnă nu doar să fim gazde primitoare, ci să creştem la fiecare ediţie  standardul ştiinţific, oferind astfel tuturor participanţilor  ocazia unor dezbateri i schimburi de experienţă profitabile”, a declarat prof. dr. Laura Gheucă Solovăstru, vicepreşedintele Conferinţei, UMF ”Gr. T. Popa” Iaşi, şefa Clincii de Dermatologie, spitalul Clinic Judeţean ”Sf. Spiridon Iaşi. Lucrările conferinţei de se vor desfăşura în perioada 12-14 mai, la Palatul Culturii. Detalii despre program aflaţi accesând site-ul  http://zgn.ro/2017-program/.

 
 
Conferinţa cu participare internaţională – ,,Noi perspective în Obstetrică şi Ginecologie”
 
In cadrul conferinţei se vor transmite live de la Rouen intervenţii chirurgicale.
 
Iaşul găzduieşte pentru a doua oară  în această lună o conferinţă  dedicată specialiştilor în obstetrică şi ginecologie.  Aproximativ 300 de medici din ţară şi invitaţi din străinătate şi-au anunţat prezenţa la Conferinţa cu participare internaţională – ,,Noi perspective în Obstetrică şi Ginecologie” care se va desfăşura între 11 şi 13 mai la Iaşi. Organizată pe sesiuni de prezentări şi simpozioane, manifestarea va avea ca temă principală de discuţie – endometrioza. De altfel, în deschidere va avea loc şi prima Conferinţă de Endometrioză din România. ”Endometrioza este o problemă de sănătate complexă şi frecvent întâlnită, foarte multe dintre pacientele cu infertilitate suferind de endometrioză. Există societăţi europene şi internaţionale de endometrioză şi era necesar ca şi noi să abordăm cu aceeaşi seriozitate şi profesionalism această problemă de sănătate. Încercăm mereu să ne aliniem standardelor şi evoluţiei internaţionale. De aici şi necesitatea înfiinţării unei Societăţi Române de Endometrioză şi Fertilitate. Medicina reproductivă are o evoluţie foarte rapidă şi afilierea la astfel de societăţi permite medicilor să fie la curent cu noutăţile. De exemplu, în cadrul conferinţei de la Iaşi,  prof. Horace Roman  – medic român stabilit în Franţa, unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti în acest domeniu  – va transmite live de la Rouen intervenţii chirurgicale de rezolvare a unor cazuri de endometrioză gradul IV. Cazuri foarte complicate şi dificil de rezolvat, dar pentru care prof. Horace Roman are soluţii chirurgicale cu rezultate foarte bune”, a declarat prof. dr. Mircea Onofriescu,  preşedintele Societăţii Române de Obstetrică şi Ginecologie. De punctat şi participarea prof. dr. Gustavo Malinger, Universitatea Tel Aviv, cel care a descris primul modificările sistemului nervos fetal în cadrul infecţiei ZIKA,  specialist care va prezenta actualităţile din neurosonografia fetală. Conferinţa va include şi Simpozionul “Actualităţi în tratamentul infertilităţii” prin participarea echipei din Israel condusă de prof. Dr. Ami Amit, va permite discuţii interesante privind progresele înregistrate în acest domeniu. ”Vom aduce din nou în discuţie Programului Naţional de FIV cu extinderea finanţării la trei cicluri per cuplu şi finalizarea unei Legi a Reproducerii Umane Asistate favorabilă cuplurilor infertile şi societăţii româneşti”, a mai adăugat prof. dr. Mircea Onofriescu. Conferinţa cu participare internaţională – ,,Noi perspective în Obstetrică şi Ginecologie” este organizată de  Societatea Română de Medicină Reproductivă, Societatea Română de Ultrasonografie în Obstetrică şi Ginecologie şi Societatea Română de Endometrioză şi Fertilitate sub egida Societăţii de Obstetrică şi Ginecologie din România. Lucrările conferinţei de se vor desfăşura în perioada 11-13 mai, la Complexul Palas. Detalii despre program aflaţi accesând site-ul http://www.medicinareproductiva.ro/conferinta-noi-perspective-obstetrica-ginecologie.php
 
 
Conferinţa Naţională „Patologia infecţioasă la moment de răscruce”
 

Peste 200 de medici infecţionişti sunt aşteptaţi să participe la Conferinţa Naţională „Patologia infecţioasă la moment de răscruce”. Organizată de către Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” Iaşi, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Sf. Parascheva” Iaşi, Asociaţia Institutul Pan – European de Cercetare “Prof. Dr. Vasile Luca” şi Societatea de Boli Infecţioase şi HIV/SID, manifestarea se va desfăşura  în perioada 11 – 13 mai 2017 la Hotelul "Bellaria". ”Tematica ştiinţifică a evenimentului răspunde nevoilor actualităţii imediate şi propune ca teme de dezbatere  infecţiile sistemice, hepatitele şi infecţia cu virusul HIV.  Sunt probleme acute şi cu o incidenţă semnificativă, cu care specialiştii în patologia infecţioasă se confruntă zi de zi. Mai mult se adresează şi tinerilor specialişti, în prima zi existând cursuri precongres dedicate cu predominanţă  acestora. Manifestarea va reprezenta un prilej de schimb de experienţă şi informaţii, evenimentul reunind specialiştii infecţionişti din toate marile centre universitare ale ţării”, a declarat dr. Mihnea Hurmuzachi, preşedinte organizator al conferinţei. Lucrările conferinţei de se vor desfăşura în perioada 12-13 mai, la Hotel Bellaria. Detalii despre program aflaţi accesând site-ul https://patologieinfectioasa.ro/program/.

 

 

Comentarii