Iată cine pune ciment şi glet la relaţia lui Chir Nica cu Drac Nea!

joi, 18 august 2016, 01:50
3 MIN
 Iată cine pune ciment şi glet la relaţia lui Chir Nica cu Drac Nea!

Prin zona ieşeană a băieţilor de biznis cu conexiuni politice la vârf se bârfeşte şi se dau ghionturi cu înţeles în ultima vreme despre ultimele laude pe care le aruncă pe piaţă Mişu băiat de Zahăr. 

Cum care Mişu, stimaţi telespectatori? E personagiul acela simpatic despre care v-am mai spus aicea că are faima prin târg că e amic bun, başca încumetrit, cu Drac Nea, încă de pe vremea când şeful cel mare de la partidoi era şefuleţ mic pe la teleoltenii lui, relaţie pe care zice-se că o menţine la cote înalte şi acuma.

Ei bine, cică Mişu se laudă mai nou că el este cel care a cimentat, ba chiar a dat şi cu glet pe deasupra relaţiei bune dintre premarele ieşean Chir Nica şi şeful de partidoi Drac Nea. Ce nu pare să ştie încă băiatul de Zahăr este faptul că un bun amic de-al lui din Iaşi, cu biznisurile în tolba cumnatului lui Bonta ăla cu dosar penal, Liviu de la Munte pe numele lui, a şi împrăştiat vorba prin târg despre băiatul de Zahăr că ar fi prins niscai lucrări babane pe filiera amiciţiei politice cu Drac Nea de la Bucale, cum ar fi la Hangu, în coada lacului Bicaz, şi altele la fel de mascate. Mda, aşa este, tot de cimentări vorbim şi acolo. Dar parcă era vorba de cimentări pe daiboj, nu pe bani publici… Sau am înţeles noi greşit, nene Chir Nica?

S-au spăriet ţăranii din satele giudeţului de atâţia politicieni pe capul lor

Tare ne mai amuză, în politichia asta mâloasă de Bahlui, să vedem cum tot mai multă lume de care până mai ieri nu dădeai de ea nici dă dai cu tunul, acuma deodată se agită, e prezentă oriunde ca să spună un cuvinţel sau măcar să caşte gura, şi dai de ea unde te-ai întoarce prin târg oriunde se află la un loc mai mult de cinci persoane cu drept de vot. Ca urmare, ne-am consulat şi cu analistul strategic al rubricii noastre pe probleme politice de Bahlui, prof.dr.ec.ing.doc.plt. maj. Archibald Tănase, şi ne-am zic că nu ar strica să luăm câte un astfel de personagiu pe rând, la nimereală, la prezentat.

Iar astăzi, la deschiderea rubricii, şi pentru că aşa se cuvine, să începem mai întâi cu doamnele, am zis să debutăm cu sinatoarea leberală Miha Ella, stimaţi telespectatori. Sinatoare pe care, dacă e să-i urmăreşti comunicatele, ai zice că nu mai are timp nici să mănânce la cât bate giudeţul în lung şi-l lat, câtă-i ziua de lungă. Unele guri rele de prin partid zic că situaţiunea ei e cam pe muche la prins loc eligibil pe liste, cu tătă susţinerea pe care o are la Bucale la Vlaga. Din cauza asta, cică madama sinatoare are un plan ce n-a dat greş la nici un tur de alegeri anterioare: începe agitaţia cu fix şase luni înainte de alegeri şi treaba merge ca unsă. Altfel nu ne imaginăm cum e să fii sâmbătă într-un sat dintr-un capăt de giudeţ, duminică într-un sat din celălalt capăt. Hm, tare suntem curioşi, deci, dacă ţine şmecheria şi tura asta… 

Fiţi pe fază: Ciol Loş iese la atac!

Una scurtă, la final, şi despre politichia de la Bucale: urmăriţi-l cu mare atenţie pe Ciol Loş în perioada următoare, căci, zice-se, s-ar fi decis să iasă mai des şi mai agresiv la rampă, chiar cu atacuri la politicieni. Cică aşa l-ar fi sfătuit conţilierul franţuz antamat ca să-i pregătească intrarea în politichie, pentru alegerile de la toamnă. Hooopaaaaa…

Comentarii