IMAGINI: Vineri dimineaţă s-a lansat primul balon în stratosferă la Iaşi

vineri, 27 mai 2016, 10:48
1 MIN
 IMAGINI: Vineri dimineaţă s-a lansat primul balon în stratosferă la Iaşi

Eveniment în premieră la Aeroportul Internațional Iași! Vineri, 27 mai 2016, începând cu ora 09:00, a avut loc lansarea în stratosferă a primului balon meteo cu heliu. Intrarea publicului a fost liberă.

Ideea inedită îi aparține lui Gabi Dumitriu, un tânăr ieșean pasionat de misterele spațiului cosmic. Balonul cu heliu a fost ridicat de pe vechea pista a aeroportului. Dar, experimentul a eșuat din cauza vremii (VEZI AICI)

AIC

Pentru punerea în practică a acestuiexperiment a fost nevoie de sprijinul Facultatii de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată, din cadrul Universității „Gh. Asachi”, Iași. Echipa, formată dintr-un profesor, un student și un asistent universitar, a lucrat la crearea unui sistem de măsurare a tuturor acestor parametri.

Timp de mai bine de patru luni, Gabi a lucrat, împreună cu partenerii săi, printre care si Aeroportul Iasi, la toate detaliile proiectului, reusind să găsească și resurse financiare pentru a-l implementa.

Mai multi oameni și companii care s-au alăturat acestui proiect au îndrăznit să gândească în afara limitelor convenționalului.

Facebook

Comentarii