În PNL Iaşi a început competiţia pentru un loc pe liste

luni, 12 septembrie 2016, 01:56
3 MIN
 În PNL Iaşi a început competiţia pentru un loc pe liste

17 liberali s-au înscris pentru cele şase locuri posibil eligibile de deputaţi şi senatori, la alegerile de la sfârşitul anului.

Liberalii ieşeni au început "cursa cu obstacole" pentru obţinerea unui loc pe listele de candidaţi la alegerile generale din decembrie. O primă rundă s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, un număr 17 liberali anunţându-şi intenţia de a ocupa un loc pe listele de candidaţi. Lista este departe de a fi definitivă, candidaţii anunţaţi urmând să fie supuşi unei etape de selecţie internă. Totodată, pe liste ar urma să-şi găsească loc şi candidaţi impuşi de conducerea centrală a partidului.

Cum liberalii nu sunt siguri decât pe patru mandate de deputat şi două de senator, la care s-ar putea adăuga încă un fotoliu de deputat, la redistribuirea voturilor obţinute de partidele care nu vor fi atins pragul electoral, bătălia internă se anunţă a fi acerbă. „La nivelul filialei a fost constituită o comisie pentru analizarea criteriilor de integritate, a CV-ului politic şi CV-ului profesional al candidaţilor. Va fi efectuat şi un sondaj de opinie pentru a vedea cum se plasează candidaţii în percepţia electoratului”, a declarat deputatul Costel Alexe.

Pentru mai multă siguranţă, unii liberali s-au arătat dispuşi să candideze oriunde ar fi dispusă conducerea partidului să-i trimită, fie la Senat, fie la Camera Deputaţilor. Doar Dumitru Oprea şi-a anunţat intenţia fermă de a candida la Senat, alţi trei bifând ambele opţiuni. Majoritatea candidaţilor anunţaţi până acum fac parte din vechea structură a PNL, dinainte de unificarea cu PDL. Doar o treime din candidaţi provin din fostul PDL sau din Forţa Civică.

Conducerea centrală a PNL a impus ca termen limită pentru finalizarea listelor de candidaţi data de 16 octombrie. Propunerile filialei ieşene, aprobate de Biroul Politic Judeţean, ar urma să fie însă înaintate spre avizare la Bucureşti la începutul lunii viitoare. Conducerea centrală a PNL va stabili forma finală a listelor, adăugând eventual şi numele unor lideri naţionali ai partidului. „În viitoarea campanie electorală, accentul se va pune pe municipiul Iaşi, unde trebuie să se obţină rezultate mult mai bune decât la alegerile locale, şi în acele organizaţii din mediul rural, unde rezultatele au fost foarte proaste. Dintre candidaţii de pe locurile eligibile, doi viitori deputaţi şi un viitor senator se vor implica direct în campania din mediul rural, astfel încât primarii să fie motivaţi să se mobilizeze în campanie”, a declarat Alexe. 

Candidaţi anunţaţi:

Costel Alexe – C. Dep.

Dragoş Angheluţă – C. Dep.

Marius Bodea – C. Dep. / Senat

Eduard Boz – C. Dep.

Liviu Brătescu – C. Dep.

Liviu Bulgaru – C. Dep.

Aurel Buşoi – C. Dep. / Senat

Maria Cabalău – C. Dep.

Vasile Cotiugă – Senat

Anton Doboş- C. Dep.

Daniel Minciună – C. Dep.

Cătălin Moroşan – C. Dep.

Alexandru Muraru – C. Dep.

Dumitru Oprea – Senat

Mihaela Popa – C. Dep.

Vladimir Poroch – C. Dep.

D. Tomaşeschi – C. Dep. / Senat

Comentarii