Cum se pot cheltui 10 milioane de euro

Inaugurarea unui complex neterminat. Ce puteţi găsi la Ciric

joi, 02 mai 2013, 01:50
5 MIN
 Inaugurarea unui complex neterminat. Ce puteţi găsi la Ciric

Sute de ieşeni au fost ieri la complexul de agrement de la Ciric pentru a testa telescaunul sau pentru
a se plimba cu hidrobicicleta ori cu barca. Grătarele au fost umplute cu mici, iar copiii s-au bucurat de „gonflabile“. Pe de altă parte, unii ieşeni s-au arătat nemulţumiţi de cât de scurt şi monoton este traseul telescaunului, de faptul că piscinele nu aveau apă sau de felul cum arată pista de biciclişti.

Singurul complex de agrement din oraş a fost inaugurat ieri, după doi ani de şantier în cadrul unui proiect de peste 10 milioane de euro realizat din fonduri europene. Deschiderea Ciricului şi gratuităţile anunţate de edili i-au atras pe ieşeni, care au venit în număr mare. Cei mai mulţi au profitat de noile obiective şi au testat tot ce Primăria le-a pus la dispoziţie. Aceştia s-au plimbat cu bărcile şi hidrobiciclete, au testat telescaunul, iar cei mici s-au alergat prin „gonflabile“.

GALERIE FOTO I

GALERIE FOTO II

GALERIE FOTO III

„E foarte frumos. Îmi place mult ce s-a făcut aici. Abia aştept să deschidă şi piscinele să putem face plajă“, ne-a spus Loredana, care şi-a adus familia să se bucure de ziua de 1 Mai la Ciric. Aceasta a fost impresia generală a persoanelor care şi-au petrecut timpul liber în baza de agrement. Majoritatea s-a preocupat mai degrabă de grătarele pe care sfârâiau micii şi bucăţile de carne decât de inaugurarea pregătită de Primărie. Zona grătarelor a fost luată cu asalt de ieşenii care au vrut să sărbătorească 1 Mai cu mici şi bere. Mai ales că Primăria nu a organizat nicio serbare cămpenească, cum proceda în anii trecuţi, din cauza postului. Astfel că toate zonele cu grătare, bănci şi spaţii de picnic au fost pline până la refuz.

Nichita: „Ceea ce este mai important este că luciul de apă poate fi folosit“

Cel mai impresionant obiectiv inaugurat ieri la Ciric a fost, pe departe, telescaunul. În acelaşi timp, acesta a fost şi o mare dezamăgire pentru unii dintre cei care s-au plimbat. Instalaţia a fost pornită doar ieri, pentru evenimentul de inaugurare, însă telescaunul va fi oprit pentru calificarea personalului. Ieşenii au stat la coadă pentru a se urca în telescaun, curioşi fiind de noua instalaţie. După ce au străbătut cei 360 de metri, mulţi ieşeni au rămas dezamăgiţi. Aceştia au fost de părere că instalaţia merge prea lent, iar singurul peisaj care poate fi admirat sunt copacii din dreapta şi din stânga sau pământul răscolit de utilajele de construcţii. „Nu a fost rău, a fost interesant. Dar nu cred că m-aş mai urca încă o dată. Nu se vede nici măcar lacul din telescaun. De ce nu l-a făcut pe deasupra lacului?“, s-a întrebat Laurenţiu, după ce-a coborât. O plimbare cu telescaunul va costa 8 lei, după cele zece zile de gratuitate, adică după 10 mai, iar copiii vor plăti 5 lei pentru o tură. „Important este că avem o bază de agrement pe care până acum nu am avut-o oficial. De ani de zile nu s-a putut face nimic pentru că nu era canalizare în zonă. Dacă anumite lucruri nu vor funcţiona, vom corecta pe parcurs. Ceea ce este mai important este că luciul de apă poate fi folosit. Avem bărci, hidrobiciclete, locuri de joacă care poate fi folosit de copii, zone de grătar şi picnic. Telescaunul nu este funcţional încă, pentru că urmează să facem procedurile necesare legale. Până nu avem oameni instruiţi şi firmă care să facă gestiunea, nu putem să dăm drumul. Întreţinerea trebuie să o facă o firmă specializată“, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Critici au fost aduse şi asupra piscinelor. Cele două piscine construite cu bani europeni nu au fost umplute ieri cu apă, chiar dacă temperaturile au fost exagerat de ridicate pentru această perioadă. Ieşenii care au dorit să stea la plajă şi-au întins prosoapele la marginea piscinelor goale. Succes garantat au avut însă bărcile şi hidrobicicletele, lacul fiind plin de persoane de toate vârstele care au ieşit la plimbare pe apă. Problema a apărut atunci când vestele de protecţie s-au dovedit a fi insuficiente pentru doritori. Şi accesul către Ciric s-a realizat cu probleme. Persoanele care au ajuns în zonă erau informate de existenţa unei curse RATP, însă staţiile nu au fost deloc marcate. Şoferii, în schimb, au la dispoziţie mai multe parcări, atât la strada Moara de Vânt, cât şi la strada Aeroportului. Tariful va fi de 3 lei pe zi, în cazul autoturismelor, şi 10 lei pe zi, pentru autocare. Bicicliştii vor avea dureri de cap însă. Pista dinspre zona cu grătare a fost construită la marginea străzii, culoarul fiind doar delimitat prin jaloane din cauciuc. „Nu arată bine, dar ne bucurăm că este“, ne-a spus un biciclist. Reprezentanţii Primăriei anunţă că lucrările la Ciric continuă, termenul de finalizare fiind abia în luna octombrie. Treptat, vor fi date în funcţiune şi piscinele cu spaţiile pentru vestiare şi duşuri, zonele pentru paintball, terenurile de sport, instalaţiile pentru căţărare în copaci şi zidurile de escaladă. După data de 10 mai, Primăria va introduce tarife pentru toate obiectivele. Bărcile vor fi închiriate pe oră cu 20 şi 30 de lei, terenul de sport multifuncţional, cu 60 şi 80 de lei, cel de tenis, 20 şi 40 de lei. Tariful la tenisul de masă va fi de 10 şi 20 de lei pe oră, la paintball 40 şi 60 de lei/persoană pe oră, căţăratul în copaci 20 şi 30 de lei/persoană/traseu. Primul tarif este valabil în timpul săptămânii, iar al doilea, în weekend. Intrarea la piscină va costa 15 lei pe zi, iar terenul de minigolf va putea fi închiriat cu 50 de lei pe zi, pe jucător.

Comentarii