Încă o lovitură pentru CSM Politehnica

joi, 17 noiembrie 2016, 02:43
3 MIN

 

Ştefănescu a ieşit din circuit, pe finalul sezonului fotbalistic. Antrenorul Eugen Neagoe nu poate conta nici pe ceilalţi doi jucători de bază cu statut under 21, Târşa şi Boiciuc. Singurele variante rămase la dispoziţie sunt Chelaru şi juniorul Moldovan
 
 
CSM Politehnica este urmărită permanent de ghinion. Echipa ieşeană a ajuns într-o situaţie dramatică în ceea ce priveşte jucătorii under 21 din lot. După ce Marian Târşa s-a accidentat grav, iar Alexandru Boiciuc a fost suspendat trei etape ca urmare a eliminării suferite în partida contra FC Steaua Bucureşti, din runda a XIV-a, în care a fost eliminat, CSM a aflat ieri că nu va mai putea conta nici pe Cătălin Ştefănescu. Fotbalistul împrumutat de la Steaua, cotat ca fiind numărul 1 pentru acoperirea postului de fotbalist selecţionabil la naţionala de tineret pe care o echipă trebuie să conteze obligatoriu într-un meci din Liga I, s-a accidentat în timpul testului cu Ştiinţa Miroslava, de marţi. “De ce ne-a fost frică nu am scăpat! Ştefănescu a efectuat analize care au reliefat faptul că a suferit o leziune musculară de 23 de milimetri. Va sta minimum două săptămâni până va începe perioada de recuperare. Sunt şanse minime ca să-l mai vedem pe teren în acest an” a anunţat preşedintele echipei ieşene, Florin Prunea. Acesta a încercat să-i încurajeze pe tinerii cu statut under 21 rămaşi în lot: “Pe Târşa nu vom conta deloc în acest an, Boiciuc va mai lipsi două meciuri, după ce a stat la Mediaş. Drept urmare, antrenorul Eugen Neagoe îi mai are la dispoziţie dintre jucătorii under 21 pe Chelaru şi pe juniorul Moldovan. Chiar dacă, până acum, absenţii amintiţi au fost primele trei opţiuni pentru acoperirea postului obligatoriu de fotbalist sub 21 de ani, Chelaru şi Moldovan trebuie să profite de şansa lor şi să dea totul pe teren la partidele care urmează. Primul prilej este sâmbătă, la meciul cu ASA Târgu Mureş, pe care trebuie neapărat să-l câştigăm. Avem mare nevoie de victorie, trebuie să ieşim din pasa neagră în care ne aflăm de şase etape”.
Fost internaţional de juniori, Marius Chelaru are 19 ani şi evoluează pe postul de mijlocaş central defensiv, fiind folosit şi ca fundaş lateral. El este format la CSM şi a fost împrumutat la Metalurgistul Cugir în campionatul 2015-2016. În acest sezon a mai fost folosit sporadic, în trei meciuri: 32 de minute în partida cu Gaz Metan Mediaş, din Copou, 13 minute  în duelul cu ASA de la Târgu Mureş şi un minut în restanţa cu FC Steaua Bucureşti. Atacantul Sabin Adrian Moldovan are 17 ani şi nu a bifat niciun meci oficial în Liga I.

În ceea ce-l priveşte pe celălalt jucător ieşean care a ieşit de pe teren pe parcursul meciului amical de marţi, cu Ştiinţa Miroslava, Alexandru Ţigănaşu, verdictul în ceea ce-l priveşte va fi aflat abia astăzi. “La primele teste efectuate nu a fost văzută vreo leziune. Miercuri seară va repeta analizele, joi vom şti mai multe în ceea ce-l priveşte pe Ţigănaşu. Sperăm să ne putem baza pe el la meciul cu ASA” a precizat Prunea.  Partida cu mureşenii se va disputa sambata, cu începere de la ora 16:30. 

Comentarii