ÎNGRIJORĂTOR! Primul bebeluş din judeţ cu sindrom hemolitic uremic

vineri, 03 iunie 2016, 01:56
2 MIN
 ÎNGRIJORĂTOR! Primul bebeluş din judeţ cu sindrom hemolitic uremic

Acesta a fost adus la Spitalul de Copii din comuna Vlădeni. Ce recomandări au medicii pentru mamele cu copii cu vârste în jur de un an?

Un nou caz de bebeluş cu sindrom hemolitic uremic a ajuns zilele acestea la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi. Bebeluşul, în vârstă de aproximativ un an, a fost adus din comuna ieşeană Vlădeni, şi se află momentan pe dializă şi sub tratament de specialitate, starea lui fiind una relativ gravă.

„Copilul a fost stabilizat, în sensul că nu este în stare mai gravă decât atunci când a venit, şi sperăm să meargă bine de acum“, a precizat dr. Radu Terinte, mana­gerul unităţii medicale.

Potrivit conducerii, acesta este cel de-al şaptelea caz de bebeluş cu sindrom hemolitic uremic care a ajuns la spitalul ieşean.

Celălalt caz recent este cel al unui copil de un an şi cinci luni din Bacău care a fost transferat la jumătatea lunii mai la spitalul din Iaşi. Iniţial, starea sa era una foarte gravă, fiind supus procedurilor de dializă peritoneală câteva zile. Momentan, acesta a fost mutat din Secţia de Terapie Intensivă în clinică, aflându-se încă sub tratament.

În continuare, reprezentanţii Mi­nis­terului Sănătăţii recomandă achi­ziţionarea produselor pasteurizate în ceea ce priveşte lactatele copiilor de circa un an, respectiv carnea să fie din surse verificate din punct de vedere sanitar-veterinar, şi se recomandă spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar şi tratament termic atunci când se impune.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii