IPS Teodosie, susținut de un expert european: „Nu sunt dovezi privind intenţia de fraudare”

luni, 24 aprilie 2017, 11:06
2 MIN
 IPS Teodosie, susținut de un expert european: „Nu sunt dovezi privind intenţia de fraudare”

Avocaţii Arhiepiscopului Tomisului au depus, luni, la Curtea de Apel Constanţa, un document realizat de un avocat din Bruxelles, specializat pe legislaţia europeană privind fondurile europene, concluzia acestuia fiind că nu există dovezi cu privire la intenţia de fraudare, dar şi că utilizarea legii penale cu privire la fraudă în legătură cu faptele din dosar nu este în conformitate cu practica Uniunii Europene.

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat, luni dimineaţă, printr-un comunicat de presă, că va fi depusă în instanţă de către cabinetul de avocatură Vasii, Florian şi Asociaţii opinia avocatului Bernard O’Connor din Bruxelles, specializat pe legislaţia europeană privind fondurile europene pentru agricultură.

Pe scurt, concluzia acestei opinii este că «utilizarea legii penale cu privire la fraudă în legătură cu faptele din prezenta cauză nu este în conformitate cu practica UE». Totodată, se va solicita instanţei amânarea cauzei pentru a se acorda posibilitatea procurorului şi celeilalte părţi să o cunoască şi să-şi exprime un punct de vedere. Ne exprimăm încrederea că procurorii vor înţelege că au greşit în acest dosar şi vor renunţa la acuzaţii”, se arată în informarea Arhiepiscopiei Tomisului.

La finalul şedinţei de judecată, Arhiepiscopul Tomisului a declarat jurnaliştilor că expertul european nu a găsit niciun temei pentru incriminarea sa.

Am depus un document din partea expertului european care a întocmit legea APIA şi care este şi avocat european şi care nu a găsit niciun temei pentru incriminarea mea. De ce nu s-a depus până acum? Pentru că a avut nevoie de un studiu, a trebuit să studieze rechizitoriul, a răspuns rechizitoriului. S-a tradus oficial, vineri s-a terminat traducerea, când să se depună ?” La dosar nu prea sunt dovezi, aceasta constată expertul. Nu înţelege de unde au găsit procurorii dovezi care nu există. Legea aceasta nici nu incriminează penal, există proceduri administrative preliminare, chiar cei care au dat procese verbale şi rezoluţii de la APIA că lucrurile sunt în ordine, nu a înţeles avocatul european de ce s-au constituit parte că se contrazic ei înşişi”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

digi24.ro

Comentarii