„Jos labele de pe Antena 3!”

joi, 18 februarie 2016, 02:50
4 MIN
 „Jos labele de pe Antena 3!”

Formaţi în haiducia tranziţiei, actualii politicieni nu pot concepe că bunul public nu este puşculiţa unui administrator temporar, ci proprietatea fiecărui cetăţean.

Un scurt rezumat pentru cei mai norocoşi dintre dumneavoastră care n-au timp sau nu sunt obligaţi, prin fişa postului, să se uite la televizor. Cu o întârziere de un an şi jumătate, ANAF a somat luni televiziunile trustului Intact să evacueze un imobil confiscat de stat. Cum era de aşteptat, „jurnaliştii” de la Antena3 s-au pus pe schelălăit. Solidaritate, băsescu, arşinel, stela, dacu’ liber, şpagat, pensionari, ghinion. În fine, vocabularul standard cu care latră angajaţii securistului Voiculescu când le ajunge cuţitul la os. Ca la un semn, în apărarea televiziunilor au sărit mai toate formaţiunile parlamentare, în frunte cu şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, printre altele, preşedinte al ceva care se cheamă ALDE(!?). Google susţine că ar fi tot un soi de partid… Una peste alta, toţi politrucii care dispreţuiesc presa „nealiniată” s-au aliniat să aline nişte alienaţi. În paranteză fie spus, solidaritatea PNL cu Antenele demonstrează că liberalii n-au înţeles nimic din votul din 16 noiembrie 2014 şi nici din protestele de la #Colectiv.

Dincolo de manipulările grosolane, speţa e cât se poate de simplă. O instanţă a stabilit definitiv că o clădire construită de un infractor trece în proprietatea statului. Cu alte cuvinte, trece în proprietatea dumneavoastră, a celor care citiţi aceste rânduri. De aici şocul pe care trebuie să-l fi avut dacă aţi citit, întâmplător, comunicatul de presă emis marţi de deputatul PSD, Sorin Iacoban. N-aţi avut curiozitatea? Ei bine, domnia sa vă cere, pe un ton imperativ, să vă daţi jos „labele” de pe imobilul pe care-l deţineţi în coproprietate. Aţi citit bine. Pentru Sorin Iacoban, dumneavoastră nu aveţi mâini, ci labe. Sunteţi un fel de dobitoace, care-i plătiţi indemnizaţia de parlamentar nu din munca mâinilor dumneavoastră, ci din târâşul pe labe. Şi, spre deosebire de dumneavoastră, purtător de labe, Iacoban are două mâini. Ca dovadă, le-a ridicat pe amândouă atunci când şi-a votat pensia specială. Dar comunicatul de presă continuă să întoarcă stomacul pe dos. Iată câteva citate: „libertatea de exprimare nu mai valorează nimic într-o Românie în care, conform autorităţilor, cetăţenii aparţinători sunt «cetăţeni de doi lei»”. Sau: „libera exprimare face parte din categoria interesului public superior!”. Ori: „sistemul nu mai tolerează diversitatea opiniilor!!”. Vedeţi cu ce înflăcărare pledează domnul Iacoban pentru libertatea exprimare! Acelaşi Iacoban, care, cu doar o săptămână în urmă, şi-a crestat semnătura pe câteva amendamente care înăspreau legea defăimării. Şi dacă n-ar fi intervenit ambasadorul SUA să şteargă pe jos cu proiectul PSD, marţi, Iacoban ar fi votat cu o mână legea „pumnului în gură”, iar cu cealaltă ar fi redactat comunicatul în care înfierează cenzura. Iar ipocrizia politicianului nu se opreşte aici. Fără să o spună explicit, Iacoban vede în tot scandalul cu Antenele un tratament arbitrar al Bruxelles-ului şi lasă liber fiorul patriotic: „Filosofia de tip Bruxelles vede în românul de rând doar un locatar al acestui Continent şi nu un cetăţean European”, acuză deputatul. Urât nea’ Bruxellule, urât! Ei, nici chiar aşa. Atunci când laudă proiectele Primăriei Iaşi plătite din banii… Bruxelles-ului, Iacoban o lasă mai moale cu românismul. Trăieşte şi respiră europeneşte. Dacă nu credeţi, urmăriţi-i postările de pe Facebook.

Comunicatul deputatului Iacoban sintetizează mai toate defectele politicienilor post-decembrişti. Formaţi în haiducia tranziţiei, ei nu pot concepe că bunul public nu este puşculiţa unui administrator temporar, ci proprietatea fiecărui cetăţean. Obişnuiţi să cumpere adevărul, jonglează cu libertatea de exprimare în funcţie de interesul de moment. Îşi asortează discursul despre drepturile fundamentale cu perechea de şosete. Educaţi la şcoala lui Dumitru Almaş, privesc cu dispreţ valorile occidentale, dar bravează cu euroatlantismul lor atunci când eticheta o cere. Cică mai nou, nu-şi mai întreţin amantele din ciubuc, ci din comision. S-avem pardon!

Comentarii