De Business

Punem punctul pe știi

Jumătate dintre români îşi construiesc singuri casa

joi, 19 octombrie 2017, 07:29
1 MIN
 Jumătate dintre români îşi construiesc singuri casa
În urma unui studiu realizat anul acesta de IBC Focus, pe 2.325 de şantiere rezidenţiale de tip case unifamiliale, reiese că 46% se realizează în regie proprie.„Studiul a fost realizat pe parcusul anului în curs şi absolut toate proiectele au fost contactate şi validate prin interviu telefonic de către echipa de cercetare IBC Focus. 

Rezultatul nostru indică faptul că avem peste 1.000 de beneficiari responsabili de gestionarea propriilor şantiere rezidenţiale de tip case familiale. Ce înseamnă acest lucru? La un simplu calcul descoperim că pentru construirea acesteia sunt necesare în medie circa 3.000 de produse, de la beton, fundaţie şi materiale pentru ridicarea structurii până la prize şi lampadare. Volumul de muncă în selectarea furnizorilor devine astfel enorm pentru beneficiari şi, de multe ori apare riscul de a face o alegere greşită”, explică  Mihaela Ghiorghiu, PR Specialist.

Un alt aspect necesar de menţionat este reprezentat şi de normele legislative modificate la începutul anului 2017. Legea 50/1991, actualizată în 2017 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii prevede că toţi cei care îşi doresc să îşi construiască o casă cu etaj sunt obligaţi să contracteze un diriginte de şantier. IBC Focus este o agenţie de marketing în domeniul construcţiilor şi are drept scop principal furnizarea de cereri de ofertă către companiile care vând materiale sau servicii în construcţii. Agenţia are o experienţă în domeniu de peste 10 ani şi deţine în prezent cele mai complexe baze de date cu şantierele active din România. 

 

 

Comentarii