De Business

Punem punctul pe știi

Lovitură dură pentru o condamnată în dosarul Mansarda

joi, 19 martie 2015, 02:50
2 MIN
 Lovitură dură pentru o condamnată în dosarul Mansarda

O afaceristă din Iaşi, condamnată recent la închisoare într-un dosar de înşelăciune cu zeci de păgubiţi, poate răspunde cu averea personală în cazul falimentului firmei pe care o administra. Este vorba despre Violeta Cezara Coman (fostă Simileac), reprezentanta legală a firmei SC AGI URANUS SRL, societate implicată în dosarul “Mansarda”.

Argo IPURL, lichidatorul din dosarul de faliment al acestei societăţi, a solicitat atragerea răspunderii personale a acesteia. Magistraţii ieşeni de la Tribunalul Sindic vor analiza cererea lichidatorului în luna iunie a acestui an, potrivit informaţiilor publicate pe portalul Ministerului Justiţiei. Singurul creditor care figurează în dosar este Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi. În ultimul bilanţ, datând din 2008, Agi Uranus SRL avea datorii de peste 120.000 lei. La începutul lunii trecute, magistraţii ieşeni au dat primele condamnări din dosarul „Mansarda“, cele cinci persoane trimise în judecată primind condamnări totale de 54 de ani de închisoare, potrivit datelor publicate anterior de “Ziarul de Iaşi”.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie arătau în actul de acuzare că membrii acestei grupări „au indus şi menţinut în eroare 73 persoane în legătură cu încheierea/executarea unui număr total de 66 de contracte de construire sau/şi de vânzare/cumpărare a unor apartamente amplasate la mansarda unor blocuri situate în diferite zone din Iaşi”. Prin intermediul mai multor firme înfiinţate pe numele lor sau al soţiilor, membrii reţelei au ridicat pe terasele blocurilor zeci de apartamente, fără autorizaţii şi aprobări legale. Cea mai mare pedeapsă a primit-o Teodor Coman, fost Simileac, care a fost condamnat la 14 ani de închisoare, iar ceilalţi patru inculpaţi din dosar – Violeta Cezara Coman, Marius Bogdan Chirica, Ilie Iulian Vasile şi Mihai Condrea – au fost condamnaţi şi ei la câte zece ani de închisoare. Tot atunci, instanţa a stabilit şi cuantumul sumelor pe care inculpaţii trebuie să le dea celor pe care i-au înşelat. Este vorba de peste 660.000 de euro şi aproximativ 370.000 de lei. Sentinţa Tribunalului Iaşi nu este însă definitivă şi a fost atacată cu apel.

 

 

Comentarii