O nouă carte din colecţia Top 10+, Editura Polirom

”Mângâieri străine”, de Ian McEwan

luni, 24 octombrie 2016, 01:05
1 MIN
 ”Mângâieri străine”, de Ian McEwan

Mângâieri străine a fost ecranizat in 1990 de regizorul Paul Schrader, cu Christopher Walken, Rupert Everett, Natasha Richardson si Helen Mirren in rolurile principale. 

Aflati in vacanta intr-o posibila Venetie, Mary si Colin, protagonistii romanului, devin din ce in ce mai plictisiti unul de celalalt, pierduti pe vechile si intortocheatele stradute ale orasului.

Intr-o noapte, il intilnesc pe Robert, un strain enigmatic, insistent, exagerat de amabil. Incetul cu incetul, Mary si Colin devin prizonierii fanteziilor violente si ai obsesiilor acestuia.

DESPRE AUTOR

Ian McEwan, unul dintre cei mai renumiti scriitori britanici contemporani, este autorul romanelor Legea copiilor, Operatiunea Sweet Tooth, Solar, Pe plaja Chesil, Simbata, Ispasire (laureat al National Book Critics Circle Award si W.H. Smith Literary Award), Amsterdam (distins cu Booker Prize), Durabila iubire, Inocentul, Copilul furat (pentru care a primit Whitbread Award), Ciinii negri, Mingiieri straine (ambele nominalizate la Booker Prize) si Gradina de ciment. A scris si volumele de povestiri Prima dragoste, ultimele ritualuri (cistigator al Somerset Maugham Award) si In asternuturi. In anul 2011 i-a fost acordat Premiul Tirgului de carte de la Ierusalim.

De marţi, 22 noiembrie 2016, la chioşcurile de presă, numai cu Ziarul de Iaşi: "Mângâieri străine", de Ian McEwan.

Pret: 10 lei 

Partener: Compania Antibiotice

 

Comentarii