Medalii europene la scrimă

luni, 06 martie 2017, 02:43
2 MIN
 Medalii europene la scrimă

  

Cadeţii români au cucerit un argint şi două bronzuri în Bulgaria
 
 
România a cucerit o medalie de argint şi una de bronz, sâmbătă, la Campionatele Europene de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Plovdiv. Argintul a fost câştigat de echipa feminină de floretă la cadete, în componenţă cu Anca Săveanu, Raluca Drăghici, Rebeca Cândescu şi Andreea Gheorghe, antrenată de Petre Ducu.
Tricolorele au învins în optimi formaţia Suediei cu 45-25, în sferturi au trecut de Cehia, cu 45-24, în semifinale s-au impus în faţa Ucrainei, cu 45-30, iar în finală a fost învinsă de Italia, cu 32-45.  Medaliile de bronz au fost aduse de echipa masculină de sabie a cadeţilor, formată din Matei Aniculoesei, Răzvan Stănescu, Andrei Păştin şi Rareş Ailinca, echipă de Adrian Cârlescu.  În optimi, România a învins Franţa, cu 45-38, în sferturi a câştigat în faţa Ucrainei, cu 45-35, pierzând semifinala cu Ungaria cu 44-45, dar impunându-se în finala mică disputată contra Marii Britanii, cu 45-33. Ungaria a câştigat aurul, după 45-43 cu Rusia în finală.
Selecţionata masculină de floretă a cadeţilor s-a clasat pe VII, iar la spadă feminin a ocupa aceeaşi poziţie.
 
În proba feminină de sabie a cadetelor, echipa României, cu două sportive ieşene, una de la CSŞ Unirea (Ioana Radu) şi una de la CSM (Catrinel Tipişcă) s-a clasat pe locul VI. Echipa este antrenată de Cosmin Hâncianu, şi el format ca sportiv la Iaşi.  Echipa a trecut în optimi de Grecia, cu 45-30, a pierdut în sferturi în faţa Franţei, cu 29-45, apoi s-a impus în primul meci din clasament, cu 45-37 în faţa Bulgariei, după care a pierdut meciul pentru poziţiile 5-6 cu Germania, scor 37-45. Tot la cadeţi, echipa masculină de floretă s-a clasat pe locul VII.

Vineri, echipa masculină de spadă  a cadeţilor a adus prima medalie României, una de bronz. Bilanţul echipei României la încheierea întrecerilor cadeţilor este de trei medalii, una de argint şi două de bronz, toate obţinute pe echipe. 

 

 

 

Comentarii